دام هایی که معامله گران در آن گرفتار می شوند
دام هایی که معامله گران در آن گرفتار می شوند
برخی معامله گران ممکن است اشتباهاتی را انجام دهند که باعث ضرر مالی فراوانی شود. بنابراین نیاز می باشد در آموزش بورس و معامله گری، از اشتباهات معامله گران آگاهی داشته باشیم و سعی کنیم به آن اشتباهات دچار نشویم.
۱-قبول نکردن اشتباه:
قبول نکردن اشتباه تنها لجبازی با خود و از بین بردن حساب خویش می باشد. تفاوتی نخواهد داشت که تریدر یک معامله اشتباه را قبول ندارد و از آن درس نمی گیرد و یا کلا از یک سیستم معاملاتی اشتباه به طور مداوم استفاده گردد. بازار محل قدرت نمایی معامله گران نخواهد بود. هیچ زمانی بازار خود را با هیچ کس هماهنگ نکرده است. این تریدرها می باشند که باید خود را با شرایط بازار هماهنگ نمایند. اشتباهات خود را بشناسید، آنها را قبول نمایید و از آنها درس بگیرید.اولین گام در راه موفقیت، شناسایی اشتباهات می باشد.
۲- نداشتن دانش:
یکی از اصلی ترین دلایل معاملات زیان آور، کمبود یا نبود دانش و آگاهی لازم نسبت به شرایط و واقعیات بازار خواهد بود. معامله کردن در بازار مبادلات ارز نیز مثل هر حرفه دیگر، به دانش و تجربه ی کافی نیاز دارد.
۳- معاملات متعدد:
معاملات متعدد معمولا به این دلیل انجام می گردد که معامله گرتمایل پیدا می کند تمام حرکت های بازار را بدون کم و کاست بگیرد. این امر تقریبا محال می باشد و بزرگترین تحلیل گران و معامله گران دنیا نیز این کار را انجام نخواهند داد.
۴-ورود به معامله با حجم بالا:
حجم بالای معاملات، ریسک سرمایه گذار و آسیب پذیری سرمایه را زیاد خواهد کرد. زمانی که یک معامله گر با حجم بالا معامله را انجام می دهد، با تعداد کمی معامله که در آن ها ضرر می کند می تواند کل حساب خود را از دست بدهد.
۵-انتقام گرفتن:
انتقام احساسی می باشد که بعد از هر شکست سراغ هر انسانی خواهد آمد. معاملات زیان آور شما شکست نیست. بدون تحلیل و از روی احساس سعی در پس گرفتن پول از دست رفته خود نکنید. تنها معامله گران تازه کار بعد از شکست (قطعی یا در جریان) برای جبران زیان به حجم معامله خود اضافه می نمایند. اگر زیان کردید آنرا قبول کنید. سعی کنید دلیل آنرا پیدا کنید. حداقل تا ساعاتی بعد از ضرر از معامله پرهیز نمایید و در معامله جدید حجم آنرا بیافزایید.
۶- نگذاشتن حد ضرر:
نداشتن استاپ لاس به این معنی می باشد که معامله گر مقداری برای اشتباه خودش متصور نیست، هر انسانی امکان اشتباه می تواند داشته باشد و حد ضرر امکانی برای جلوگیری از فاجعه بار بودن اشتباهات است. قبل از شروع معامله حد ضرر خود را مشخص نمایید. در زمان معامله اغلب معامله گران تحت تاثیر معامله خود قرار گرفته و از لحاظ روانی برایشان بسیار سخت می باشد که حد ضررشان را قبول نمایند. در زمان معامله تغییر حد ضرر معمولا منجر به زیان های بیشتری می شود. هیچ وقت حد ضرر خود را خلاف جهت ترید خود تغییر ندهید. یعنی اندازه حد ضرر خود را بیشتر نکنید.
دوره جامع تحلیل بنیادی (فاندامنتال) فارکس
برای تحلیل بنیادی فارکس – Forex Fundamental Analysis نیازمند دانش تحلیل شاخصهای اقتصادی و درک سیاستگذاری پولی هستید، برای ثبتنام جامعترین دوره کلیک کنید
۷- ساعات نامناسب بازار:
نداشتن آشنایی با میزان نوسان بازار در ساعت های مختلف بازار برای هر جفت ارزی می تواند باعث تخمین های اشتباه معامله گران بشود. ارزهای اروپایی در مقابل دلار، در ساعات بازار توکیو نوسانات زیادی نخواهند داشت و نباید برای معاملات در این تایم ها سودهای بالایی متصور شد و یا در ساعات اولیه بازار لندن و نیویورک اصلا نباید نوسانات کوتاه و کوچک ما را از نوسانات بزرگی که بازار در پیش دارد غافل کند.
۸- شانسی معامله کردن:
سپردن معاملات به اما و اگر برگرفته از رفتار قماربازان خواهد بود. معاملات خود را مدیریت نمایید، برای بهبود آنها تلاش کرده و آنها را زیر نظر داشته باشید. قطعا با شانس نمی توان در بازار های مالی موفق گردید. دانش، تجربه و مدیریت معاملات از مهم ترین عوامل موفقیت در معاملات است. سرمایه خود را به بخت و اقبال ندهید.
۹-نبود سیستم معاملاتی درست:
نداشتن برنامه، روش یا سیستم معاملاتی از مهم ترین دلایل زیان می باشد. نداشتن برنامه و روش عموما باعث معاملات احساسی می گردد در حالی که روش معاملاتی به تریدر دیدگاهی برای تفسیر تمامی قیمت های بازار خواهد داد. شاید برنامه و روش مکانیزه و کامپیتری نیست اما حتما باید موجود باشد. برنامه باید قابلیت تفسیر بازار، بازدهی در گذشته و همخوانی با شرایط تریدر را درک کند. نقصان در هر کدام از این شرایط، باعث معیوب بودن برنامه و پیرو آن از دست دادن بخش قابل توجهی از سرمایه است.
۱۰- معامله بر خلاف روند بازار:
معمولا بیشتر برنامه ها و روش های معاملاتی برای استفاده از سمت حرکت بازار استفاده خواهد شد. هم جهت بودن معاملات با حرکت اصلی، امکان سود بیشتر و ریسک کمتر را به همراه می آورد. تا زمانی که برنامه و روش امتحان گردیده شما معاملات خلاف جهت را تایید نکرده از معامله در خلاف روند اصلی بازار جدا خوداری نمایید.
۱۱- ترس و خارج شدن از معامله:
معامله گر تاره کار عموما با سود و یا ضرر های کم، از ترس زیان های بیشتر از معامله خود خارج می گردد و برنامه ای غیر از سیستم معاملاتی خودش را در پیش خواهد گرفت. دربیشتر موارد پتانسیل سود خود را با سود کم یا زیان از دست خواهد داد و پس از حرکت بازار خود را سرزنش می کند که این امر می تواند عواقب منفی زیادی برای حساب داشته باشد.
۱۲- مبنای هدف را کوچک در نطر گرفتن:
نفراتی که برای اهداف کوچک وارد می گردند حد ضرر و سود کوچکی در نظر دارند در اغلب موارد، حد ضررشان بیشتر از حد سودشان می باشد و به این نکته توجه ندارند که بازار در کوتاه مدت، تحت تاثیر معاملات لحظه ای قادر است جهاتی خارج از جهت اصلی خود ایجاد نماید و همین تغییر جهت کوچک خواهد توانست موجب زیان آنها گردد. معاملات با اهداف کوچک ریسک حد سود را نسبت به اسپرد افزایش خواهد داد. اگر یک معامله گر برای معامله ای ده پیپ حد سود و حد ضرر را در نظر داشته باشد با احتساب اسپرد، تنها با هفت پیپ حرکت بازار در خلاف جهت، ضرر می نماید در حالی که برای رسیدن قیمت به حد سود، باید بازار سیزده پیپ به نفع شما حرکت نماید. به نظر شما کدام قیمت نزدیکتر می باشد و به احتمال زیاد دیده می شود؟
۱۳- ترس از ضرر کردن:
ترس احساس طبیعی انسان می باشدکه او را از آسیب دیدن محافظت می نماید. اما همین احساس اگر بیش از حد مجال پبدا کند مانع پیشرفت و موفقیت خواهد شد. از اینکه معامله شما وارد ضرر گردیده نترسید مگر آنکه از سیستمتان پیروی نکرده. زمانی که با برنامه و روش ورود کردید به معامله ، ترس عاملی بی معنا می شود. که تنها می تواند جلوی سودهای بیشتر شما بگیرد. با بازار منطقی برخورد کنید و تلاش نمایید که قبل از انجام معامله، هنگام انجام معامله و بعد از آن احساسات بر تصمیم گیری شما تاثیر نگذارد.
۱۴- بیش از حد معاملات را ساده در نظر نگیرید:
اینکه روشذهای ساده، اصولی و کاربردی عموما بازده خوبی خواهند داشت بر هیچ کس پوشیده نبوده اما ساده انگاشتن بیش از حد معاملات، عموما منجر به زیان خواهد شد. باید توجه داشت بازار با شرایط و دلایل گوناگونی شروع به حرکت می کند. ساده انگاری و بی توجهی به عوامل تاثیر گذار بازار عموما موجب زیان است. نسبت به آنها حتما آگاهی داشته باشید.
۱۵- معامله در نزدیکی اخبار:
معامله در نزدیکی زمان اعلام اخبار مهم اقتصادی بیشتر مواقع برای ارضای احساس سود گرفتن خواهد بود. حرکات سریع و ناگهانی قیمت ها در زمان اعلام خبر قادر است هر تریدر آماتوری را وسوسه نماید اما آیا نتیجه این معاملات برای وی قابل تصور می باشد؟ در صورت نبود تجربه و اشراف کامل نسبت به خبر و موضوع آن، از معامله در تایم هایی که بازار تحت تاثیر خبر می باشد اجتناب نمایید.
دوره اول از مجموعه بنیادی (فاندامنتال) فارکس
چگونگی تاثیر شاخصهای اقتصادی – Economic Indicators بر اقتصاد جهانی و داراییهای شما و واکنش بازارها به روندهای صعودی و نزولی را در دورهی تحلیل شاخصهای اقتصادی بیاموزید.
دیدگاهتان را بنویسید