تصمیم گیری موفق در معملات و راهکار های آن
تصمیم گیری موفق در معملات و راهکار های آن
تصمیم گیری، کلمه ای آشنا برای هر معامله گر بازار سرمایه است. کسب سود در بازارهای مالی سخت تر از آن است که در نگاه اول به چشم میآید. در حقیقت، تصمیم های غیر رسمی و نادرست سبب میشود که بیش از ۷۵٪ از معامله گران در مهاملات خود با شکست روبرو شوند. آنها معولا بعد از این شکست، به سرگرمی های امن تری پناه میبرند. اما در کارگزاری ها به ندرت نرخ عدم موفقیت مشتری را منتشر می کنند بیان میکنند و این موضوع را اصلا بیان نمینمایندکه شکست افراد در بورس میتواند بسیار بالاتر از ۷۵٪ باشد. در واقع، موفقیت در تجارت دشوار میباشد و معامله گران موفق ویژگی های کمیاب و خاص خود را دارا هستند. در این مقاله هدف اصلی ما بررسی نحوه عملکرد معامله گران موفق در بازار بورس و راز های آنها میباشد.
مردم در طول روز چند بار تصمیم می گیرند؟
اما سوال جالب این است که هر نفر بهطور عادی در طول روز چند بار تصمیم میگیرد؟ ۲۰ بار؟ ۱۰۰ بار یا ۱۵۰ بار؟…
طبق تحقیقاتی که در دانشگاه کلمبیا توسط روانشناسان انجام گرفت، متوجه شدهاند که هر نفر در طول روز چندین هزار بار تصمیم میگیرد!
برخی از این تصمیمها اهمیت کمتری پیدا می کنند ؛ مثل این که چه غذایی صرف کنیم؟ از کدام مسیر به محل کارمان برسیم؟ آیا فرزندمان را به پارک ببریم؟ درحالی که بعضی از تصمیمها از اهمیت بالایی بهره مند هستند؛ مانند اینکه کدام رشته تحصیلی را انتخاب کنم؟ بهتر است کارمند باشم یا کارآفرین؟ وارد بازارهای مالی شویم یا همچنان به یک درآمد ثابت قانع بمانیم؟
در این میان، برخی از تصمیمات ما نتایج خوبی داشتند؛ مثلا سعی کردیم در کنار شغل کارمندی خود، کمی با بازارهای مالی مثل ارزهای دیجیتال، بورس و فارکس آشنا شویم و رفته رفته در آن حرفهای شویم. اما بعضی از تصمیماتمان نتایج مناسبی به بار نمیآورند؛ مثلا زمانی که بازاری سر زبانها میافتد، بدون درنگ با سرمایه زیاد وارد آن میشویم. این تصمیمهای نادرست فقط در بازارهای مالی دیده نشده و در زندگی روزمره ما نیز به تعداد دفعات زیاد دیده میشوند. برای نمونه به رژیم غذایی خود توجه نکرده و به صورت مداوم، فست فود میخوریم؛ این کار میتواند نتایج بسیار ناخوشایندی برای ما به همراه داشته باشد.
چگونه مانند افراد موفق تصمیم گیری کنیم؟
قطعا افراد ثروتمند نیز مثل افراد عادی جامعه با تصمیماتی در زندگیشان مواجه میشوند؛ اما سوال مهم این است که حرفهایها چگونه تصمیماتشان را اولویتبندی نمایند؟ آقای مایک ویتاکر، بنیانگذار شرکت Idea Gateway که یک کارآفرین موفق می باشد؛ در کتاب خود به نام The Decision Makeover پیرامون این موضوع سخن میگوید و بر این باور است که “افراد موفق رویکرد متفاوتی نسبت به تصمیمگیری دارند و گزینههای پیش روی خود را به روشی علمی مورد مطالعه قرار میدهند”.
بیشتر بخوانید: بازار دوطرفه چیست و مزایای آن کدامند؟
در ادامه قصد داریم چند استراتژی مهم را معرفی نماییم که افراد موفق از آنها در تصمیمگیریهایشان استفاده می نمایند .
نظم؛ تاثیری باورنکردنی در اتخاذ تصمیمات
انظباط، موضوعی است که نه خریدنی است و نه در هیچ جای پیدا میشود. نظم و انظباط باید در وجود انسان نهادینه شود تا تاثیرات آن معلوم شود . معامله گران هزاران دلار صرف تلاش برای جبران عدم كنترل خود مینمایند اما اصلا متوجه این موضوع نمیشوند كه نگاه طولانی در آینه همان کار را با قیمت بسیار كمتری انجام خواهد داد. نکته بسیار حائز اهمیت این است که، هنگامی که یک معامله گر به برنامه معاملاتی خود اعتماد کامل دارد، باید این جسارت را داشته که کار خود را فقط به ثمر برساند، حتی اگر ضرر های جبران ناپذیری در این تصمیم او نهفته باشد. نظم، معجزه ای است که در طولانی مدت میوه اش به بار مینشیند.
-به عواقب تصمیم خود فکر نمایید.
یک مرحله مهم در تعیین سرنوشت هر معالمه گر تفکر به عواقب تصمیمات خود است. زیرا در انتخاب تصمیم نهایی نقش فراوانی ایفا مینماید. این مرحله توانایی این را دارد تا عواقب و پیامدهای احتمالی بر شخص شما یا دیگران را تعیین و مشخص نماید. در این مرحله شما از خود خواهید پرسید که نتیجه تصمیم من چیست و عواقب آن چه خواهد بود؟ این تصمیم چه تأثیری بر من یا آینده سرمایه گذاری های من میگذارد؟ توجه کنید شاید این موضوع بسیار ساده برای شما به نظر برسد اما آنقدر اهمیت دارد که میتواند کل معاملات شما را تحت الشعاع قرار دهد.
– بدانید که همه تصمیمات یکسان نخواهد بود
افراد موفق میدانند که تصمیمها به سه نوع کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم خواهد شد. تاثیر ناشی از تصمیمات کوچک بسیار کوتاهمدت است و تنها یکروز دوام دارند؛ بهعنوان مثال لباسی که قصد پوشیدنش را دارید، جز همین تصمیمهای کوچک و کمدوام به شمار خواهد آمد.
تصمیمات متوسط تاثیرات بلندمدتتری نسبت به تصمیمات کوچک دارند و تقریبا برای یک سال ماندگاری دارند؛ ممکن است این گونه از تصمیمها برای مدتی زندگی شما را تغییر بدهند ولی نمیتوانند بهصورت کلی آینده شما را متحول کنند.
ادامه تحصیلات دانشگاه، انتخاب هماتاقی خوابگاه، انتخاب دانشگاه و… چند مورد از این تصمیمات می باشد.
افراد موفق اهمیت چندانی به تصمیمات کوچک خود نخواهند داد و ذهن خودشان را چندان به زحمت نمیاندازند. آنها میدانند که قطعا در طول شبانه روز مجبور خواهند شد هزاران بار تصمیمات کوچکی انتخاب کنند که عواقب ناشی از آنها، قابل توجه نیست و به سادگی میتوان از آنها چشمپوشی نمود.
اطلاعات بیشتر در مورد بورس و انواع بازار های سرمایه را در دوره جامع اقتصاد کلان مشاهده کنید.
-صبح؛ بهترین تایم تصمیم گیری
یکی دیگر از روشهایی که موجب میشود افراد موفق تصمیمات بهتری بگیرند این است که آنها تصمیمات مهم خود را صبحها میگیرند؛ چرا که آنها میدانند زمانی که ذهن دغدغههای کمتری دارد، میتواند بهتر کار کند و به دور از خستگی، تصمیمات بهتری نیز میگیرد.
در نتیجه زمانی که تصمیمات زیادی برای گرفتن دارید، پیشنهاد میکنیم که صبح زود بیدار شوید و پیش از اینکه درگیر تصمیمات کوچک (مانند چک کردن پیامهای شخصی و یا ایمیلهای کاری) شوید، مهمترین تصمیمات خود را بگیرید.
-استفاده از توانایی های فردی خود
توانایی های شما میتواند سبب شکوفایی شما شود. این موضوعی است که اکثر روانشناسان به آن تاکید دارند. توانایی های شما میتواند شما را به اوج برساند اگر در راه درست خود و در راستای اهدافتان به کارگرفته شوند. پس این موضوع را اصلا فراموش نکنید که در تصمیم گیری های خود، توانایی هاتان را فراموش نکنید.
-ورزش مهم ترین رکن در تصمیم گیری
همه ما در زندگی مجبور به اخذ تصمیمهای بزرگ شدهایم. تصمیمهای بزرگ، استرسهای بزرگ نیز بهدنبال دارند. استرس باعث میگردد که کنترل خود را از دست دهید و به طبع آن گزینه بدی را انتخاب نمایییم.
آیا میدانید استرس دقیقا چگونه مانع تصمیمگیریهای صحیح ما میشود؟ در حقیقت استرس داشتن در تصمیمات بزرگ موجب آزادسازی کورتیزول در بدن ما میشود، این ماده شیمیایی قابلیت شفاف و منطقی فکر کردن را از انسانها میگیرد. افراد موفق زمانی که برای اتخاذ یک تصمیم مهم دارای استرس هستند، به ورزش روی میآورند ؛ ۳۰ دقیقه کافی میباشد تا اندروفین در بدن آزاد شده و شفافیت به ذهن شما بازگردد.
-افراد متخصص؛ بهترین مشاوران شما هستند
یکی از اشتباهاتی که افراد عادی جامعه انجام میدهند این است که در تصمیمگیریهای حساس زندگی خود با دیگران مشورت نمیکنند. این افراد تصمیمات بزرگ را به صورت فردی میگیرند و سپس با جمعآوری برخی دلایل غلط به دنبال منطقی و صحیح نشان دادن آن تصمیم هستند. بهترین راهکار برای مقابله با این اشتباه، مشورت گرفتن از دیگران است؛ زیرا آنها از دیدگاه متفاوتی به موقعیت شما نگاه میکنند و میتوانند بیطرفانه شما را به گرفتن بهترین تصمیمها سوق دهند. نکته حائز اهمیت این است که به یاد داشته باشید از چه کسانی مشورت میگیرید.
افراد حرفه ای در تصمیمات خود چه استراتژی هایی را به کار میبرند؟
مزایای حرکت مداوم و پیوسته در مسیر درست را میدانند اما در عین حال از تغییر نیز استقبال میکنند.
پنج هدف اصلی برای خود انتخاب میکنند و با تمرکز زیاد بر روی این اهداف، فعالیت میکنند.
مهمترین اولویت خود را شناسایی میکنند و در زمان تصمیمگیری، وزن بیشتری به آن میدهند.
همواره تلاش میکنند بین اهداف و تصمیمات خود همپوشانی ایجاد کنند و تصمیماتی بگیرند که در راستای اهداف خود باشد.
عدم جمع آوری اطلاعات تنها از یک منبع
زمانی که میخواهید عواقب احتمالی تصمیم را ارزیابی نمایید، باید همه گزینهها را بررسی کرده و بهترین راه حل را انتخاب نمایید. اگر خلاف این موضوع عمل کنید و تنها از یک منبع برای جمع آوری اطلاعات استفاده نمایید، قطعا به مشکل خواهید خورد. شاید منبع مورد نظر قابل اعتماد نباشد یا منابع دیگر اطلاعات بهتری را در اختیار شما قرار دهند.
آیا در تصمیم گیری ها خود موفق عمل می کنید؟
ما در این مقاله چند استراتژی کلی معرفی نمودیم .که افراد موفق از آنها استفاده میکنند و میتوان با توجه به آنها تصمیمات بهتری گرفت. همانطور که مطالعه کردید، تصمیمگیری جز لاینفک زندگی ما است و شاکله اصلی موفقیتها و شکستهای فردی و کاری زندگی ما را تشکیل میدهد. پس سعی کنیم بهترین تصمیمات را بگیریم.
شما چه راه هایی برای تصمیم گیری های مهم زندگی دارید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید