کسب‌وکار

توسعه پایدار با تسهیل کسب و کارها

گفت‌وگوی دکتر علی سعدوندی با برنامه بحث روز رادیو ایران

توسعه پایدار با عمل به شعار جهش تولید

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دکتر علی سعدوندی استاد اقتصاد کلان در گفتگو با برنامه بحث روز رادیو ایران در خصوص بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار تصویری با هیات دولت در حوزه اقتصاد اظهار داشت: اقتصاد کشور در زمینه کسب‌وکار با موانع بزرگی روبروست. سال‌هاست که کشور‌های جهان به این نتیجه رسیده‌اند که برای دستیابی به توسعه پایدار [1] باید کسب‌وکار‌ها تسهیل شوند. متاسفانه مراحل اخذ مجوز کسب‌و‌کار در کشور ما بسیار پیچیده و طاقت‌فرسا است و وزارتخانه‌های اقتصادی باید برای تسهیل اخذ این مجوز‌ها اقدامات لازم را هرچه سریعتر انجام دهند.

برای محقق شدن شعار جهش تولید باید فضای کسب‌وکار را نه در شعار بلکه در عمل بهبود ببخشیم و بوروکراسی مخرب اداری را تا حد امکان کاهش دهیم.

وی ادامه داد: وجود انحصار [2] در خودروسازی، ورود دانشجویان پزشکی به دانشگاه‌ها و همچنین در اعطای پروانه فعالیت‌های تجاری و… ربطی به تحریم‌ها ندارد و سوءمدیریت در این زمینه‌ها نباید به تحریم‌ها ربط داده شود.

انحصار و موانع تجارت عامل بازدارنده توسعه پایدار

دکتر سعدوندی در پایان درباره سیاست‌های غلط اعمال شده در بخش مبارزه با قاچاق گفت: در کشور ما از ۵۰ سال گذشته تاکنون مسئله قاچاق به معضل بزرگی تبدیل شده در حالی که در بسیاری از کشور‌ها این گونه نیست. در کشور‌هایی مثل کره جنوبی، چین و ژاپن از سال‌های قبل به این نتیجه رسیدند به جای اینکه از سیاست‌های موانع تجارت مانند موانع تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای استفاده کنند این موانع را بردارند و سیاست‌هایی را بر نرخ ارز اعمال کنند، اما متاسفانه در کشور ما عکس این سیاست‌ها اجرا شده است.

به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز خوانندگان: اولین نفر باشید
نمایش بیشتر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش تخصصی اقتصاد را در آکادمی کلینیک اقتصاد ادامه دهید.

ورود به آکادمی