بازارهای مالی جهانی

جریان نفت منطقه به ۹۷ درصد سطح پیش از جنگ رسید

چرا تشدید حملات به نفت‌کش‌ها مانع صادرات نشد؟

• میانگین هفتگی عبور نفت خام از تنگه هرمز در بازه ۳ تا ۹ اکتبر به ۱۱٫۲ میلیون بشکه در روز رسید؛ رقمی که با احتساب خطوط لوله ینبع و حبشان-فجیره (ADCOP)، جریان نفت منطقه را به ۹۷ درصد سطح پیش از جنگ رسانده و کسری عرضه را به کمتر از ۱ میلیون بشکه محدود کرده است.

• عربستان سعودی نقش مهمی را در این رشد صادرات ایفا می‌کند؛ چرا که هم‌زمان با بارگیری بیش از ۴٫۵ میلیون بشکه در پایانه‌های خلیج فارس، روزانه ۴٫۱ میلیون بشکه نفت را نیز از طریق بندر ینبع روانه بازارهای جهانی می‌کند تا مسیرهای جایگزین با حداکثر توان فعال باشند.

• نکته قابل‌توجه این است که حتی تشدید حملات دریایی و اصابت به ۲ ابرنفت‌کش (VLCC) و ۲ نفت‌کش افراماکس (Aframax) نتوانسته مانع حرکت محموله‌ها شود و بارگیری روزانه ۱۲ میلیون بشکه‌ای نفت در خلیج فارس همچنان ادامه دارد.

• همچنین، اصلاح داده‌های ماهواره‌ای و شناسایی شناورهای خاموش نشان می‌دهد که افت دیده شده در آمارهای هفته گذشته، در واقع یک خطای آماری بوده و بازار نفت در حال بازگشت به شرایط عادی و سازگاری با ریسک‌های موجود است.
منبع: Kpler | Real-Time Trade Intelligence Tools for Global Markets

تحلیل کلینیک اقتصاد

برای خواندن این آمار باید میان عبور نفت خام از تنگه هرمز و مجموع جریان نفت منطقه تفاوت گذاشت: رقم ۹۷ درصد، خطوط لوله جایگزین را نیز دربرمی‌گیرد. همچنین اصلاح داده‌های ماهواره‌ای و شناسایی شناورهای خاموش نشان می‌دهد افت ثبت‌شده در آمار هفته گذشته را نمی‌توان به‌تنهایی نشانه کاهش واقعی جریان نفت دانست.

مطالب مرتبط

آموزش تخصصی اقتصاد را در آکادمی کلینیک اقتصاد ادامه دهید.

ورود به آکادمی