بازارهای مالی جهانی

فشار نرخ های بهره روی خانوارهای آمریکایی

نرخ بهره چطور باعث فشار اقتصادی می‌شود؟

• اخیرا خزانه‌داری آمریکا ۳۹ میلیارد دلار اوراق ۱۰ ساله را با بازدهی ۵٫۳۰ درصد به فروش رساند که با وجود استقبال خریداران، بالاترین نرخ بازدهی در دو دهه گذشته است.

• این جهش بازدهی نسبت به نرخ ۴٫۸۳ درصدی ماه گذشته نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران قیمت بالاتری را برای وام دادن به دولت مطالبه کرده‌اند و همین اتفاق اخیر، سالیانه ۱۸۰ میلیون دلار هزینه بهره جدید بر دوش دولت فدرال می‌گذارد.

مطالب مرتبط

• از آنجا که نرخ اوراق ۱۰ ساله معمولاً مبنای قیمت‌گذاری تسهیلات در بخش حقیقی اقتصاد است، این افزایش هزینه تامین مالی مستقیماً به نرخ وام‌های مسکن و خریدهای اعتباری مصرف‌کنندگان منتقل می‌شود.

• در نتیجه، ترکیب کسری بودجه سنگین دولت با احتمال افزایش مجدد نرخ بهره توسط فدرال رزرو، نرخ‌ها را در سطوح بالا تثبیت کرده و احتمال افت نرخ وام مسکن به زیر ۷ درصد در سال آینده را بسیار ضعیف می‌سازد؛ موضوعی که قطعاً باعث فشار به بخش حقیقی اقتصاد و مصرف کنندگان خواهد شد.

تحلیل کلینیک اقتصاد

بازده اوراق ۱۰ ساله یکی از معیارهای مهم در قیمت‌گذاری وام‌های بلندمدت است، اما افزایش آن به معنای تغییر فوری و هم‌اندازه نرخ همه وام‌ها نیست. برآورد مطرح‌شده در گزارش درباره دشوار بودن افت نرخ وام مسکن به زیر ۷ درصد در سال آینده نیز یک چشم‌انداز مشروط است، نه نتیجه قطعی فروش اخیر اوراق.

مطالب مرتبط

آموزش تخصصی اقتصاد را در آکادمی کلینیک اقتصاد ادامه دهید.

ورود به آکادمی