بررسی سیاست اقتصادی دولت سیزدهم

عملکرد سیاست اقتصادی دولت از منظر بهینگی و تحریم
عملکرد بانک مرکزی و سیاست های اقتصادی
دکتر سعدوندی استاد مدیریت ریسک و اقتصاد کلان در پاسخ به عملکرد بانک مرکزی در ایران و چیستی وظایف بانک مرکزی [1] در بانکداری متعارف دنیا گفت: سوالی که فرمودید، سوال بسیار مهمی است چون برداشت عموم ایرانیان چه در داخل و چه در خارج از ایران این است که ایران واقعا بانک مرکزی دارد. در حالیکه ایران یکی از معدود کشورهای جهان است که بانک مرکزی ندارد.
یک ساختمانی در خیابان میرداماد وجود دارد تحت عنوان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که وظیفه افرادی که در این ساختمان هستند این است که به افراد ذینفوذ و به گروههای ذینفوذ منابعی را تحت عنوان رانت تقدیم کند و چون بزرگترین ذینفوذ در کشور دولت است پس بانک مرکزی یکی از وظایفی که برای خود در نظر گرفته است صندوق اعانه دولتی است.
یعنی از جیب مردم برداشت میکند و در اختیار دولت قرار میدهد. فقط هم دولت نیست، بانک مرکزی از جیب مردم بهطور مکرر برداشت کرده و در اختیار برخی نهادها و سهامداران بانکهای خصوصی قرار داده است.
بیشتر بخوانید: پکیج آموزش فارکس رایگان
سیاست های اقتصادی: طولانی ترین تورم تاریخ بشر
وقتی شما میشنوید که بانکها اضافه برداشت دارند، یعنی پولهایی را چاپ کردند، خلق پول انجام دادند، این را در اختیار افراد مرتبط قرار دادند و این افراد میتواند دولت باشد، نهادهای شبهدولتی باشد یا میتواند بخش خصوصی انحصاری رانتی باشد و همه این چکهایی که کشیده میشود در نهایت از سوی بانک مرکزی از جیب مردم پاس میشود. این است که شما ملاحظه میفرمایید کشور ایران طولانیترین دوره تورمی تاریخ بشر را داشته است و هیچکدام از روسای بانک مرکزی نادم و پشیمان برای عملکردی که داشتند نیستند.
وضعیت از قبل انقلاب شروع شده و این مایه شرمساری است که چنین وضعیت مخربی بعد از انقلاب هم بهطور متداوم، بدون کوچکترین توقفی ادامه پیدا کرده است. ما در ایران چیزی تحت عنوان بانک مرکزی به صورت واقعی نداریم.
بیشتر بخوانید: اختیار معامله
بیشتر بخوانید: اقتصاد خرد
برای فراگیری فرآیند ثروتآفرینی جهت کسب پول بیشتر در آینده با استفاده از اصولی که سرمایهگذاران بزرگ مانند وارن بافت، بنجامین گراهام، فیلیپ فیشر و … در سرمایهگذاری به کار بردهاند، با کلیک روی دکمه زیر از ۱۰% تخفیف بیشتر برای ثبتنام استفاده کنید.
لینک کوتاه: https://b2n.ir/h19471
دیدگاهتان را بنویسید