آیا میخواهید به یک معاملهگر حرفهای فارکس تبدیل شوید؟
آیا میخواهید تصمیمات سرمایهگذاری خود را بر اساس دادههای دقیق و تحلیلهای عمیق بگیرید؟
دوره فاندامنتال فارکس کلینیک اقتصاد، شما را به یک تحلیلگر حرفهای بازارهای مالی تبدیل میکند.
در این دوره جامع، شما به صورت عمیق با مبانی شاخصهای اقتصادی کلیدی و سیاستهای پولی آشنا خواهید شد. با درک این مفاهیم، میتوانید تأثیر رویدادهای اقتصادی و تصمیمات بانکهای مرکزی بر نرخ ارز را پیشبینی کنید و از فرصتهای بازار به بهترین نحو بهرهبرداری کنید.

دانستن اقتصاد کلان به تحلیل روندهای اقتصاد به منظور تصمیمگیری حرفهای آحاد اقتصادی مانند خانوارها، بنگاهها و دولت کمک میکند.
اقتصاددانان کلان درباره مفاهیمی مانند تورم، نابرابری، نرخ رشد اقتصادی، نرخ ارز، نرخ بهره و نیز تغییرات نرخ بیکاری تحقیق می کنند.

برای آموزش فارکس – Forex و آشنایی با نکات مهم شامل نرخ بهره، مداخلات بانکهای مرکزی، اثرگذاری عوامل بنیادی و مطالب متعدد دیگر همین الان کلیک کنید.

تقویم اقتصادی منبع آموزشی معاملهگران دربارهی اطلاعات و آمار اقتصادی مهمی است که در کشورهای منتشر شود. چنین رویدادهایی شامل شاخصهایی آشنا مانند: تولید ناخالص داخلی (GDP)، شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) و گزارش اشتغال بخش غیرکشاورزی (NFP) است.

در این مقاله به تاریخچهی ترس و وحشت بازار از سال ۱۷۹۲ تا ۱۹۰۷ در جهان نگاهی میاندازیم.
تاریخچهای از ترس و وحشت بازار

بازار دو طرفه یک امکان خاص در بازارهای مالی است که در آن سهامدار قادر به استفاده از موقعیتهای مختلف برای کسب سود میباشد. یکی از این فرصتهای کسب سود حالت Short selling و یا فروش استقراضی میباشد.
در این حالت معاملهگر بدون اینکه صاحب سهم باشد میتواند سود کند. معاملهگر در فروش استقراضی متعهد میشود که در آینده سهم آن شرکت را پسبدهد.
در نتیجه امکان کسب سود در زمان سقوط بازار برای معاملهگر فراهم میشود.

نرخ بهره مبلغی است که وامگیرنده بهعنوان درصدی از اصل وام (کل مبلغ وام گرفتهشده) به وامدهنده پرداخت میکند. نرخ بهرهی وام معمولاً برای دورهی یکساله اعلام میشود که بهعنوان نرخ درصدی سالانه (APR) شناخته میشود.
نرخ بهره همچنین برای مبلغی که در بانک یا اتحادیه اعتباری از حساب پسانداز یا گواهی سپرده (CD) به دست میآید نیز به کار میرود. بازده درصدی سالانه (APY) به سود کسبشده در این حسابهای پسانداز اشاره دارد.

تولید ناخالص داخلی (GDP) یکی از پرکاربردترین شاخصهای عملکرد اقتصادی است. تولید ناخالص داخلی، کل تولید اقتصاد ملی در یک دورهی معین را میسنجد و برای حذف تغییرات سهماهه مبتنی بر آبوهوا یا تعطیلات بهطور فصلی تعدیل میشود. حتی دقیقترین معیار تولید ناخالص داخلی نیز با تورم تعدیل میشود تا به جای تغییرات قیمت کالاها و خدمات، تغییرات تولید را بسنجد.

شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) میانگین تغییر قیمتهایی را که تولیدکنندگان داخلی برای تولیدات خود دریافت میکنند، در طول زمان اندازهگیری میکند. این شاخص معیاری از تورم در سطح عمدهفروشی است که از هزاران شاخص اندازهگیری قیمتهای تولیدکننده بر اساس صنعت و طبقهبندی محصول گردآوری شده است. این شاخص ماهانه توسط ادارهی آمار کار ایالات متحده (BLS) منتشر میشود. شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) با شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) متفاوت است. شاخص قیمت مصرفکننده تغییرات قیمت پرداختشده توسط مصرفکنندگان برای کالاها و خدمات را اندازهگیری میکند.

عرضه پول مجموع کل تمام پول و سایر داراییهای نقد در اقتصاد یک کشور در تاریخ اندازهگیری آن است. عرضه پول تمام پولهای نقد در گردش و سپردههای بانکی که برای دارندگان حساب به آسانی قابل تبدیل به پول نقد است را شامل میشود.
دولتها از طریق بانک مرکزی یا خزانهداری خود، یا ترکیبی از هر دو، اقدام به انتشار اسکناس و سکه میکنند. نهادهای تنظیمگر بانکی برای حفظ ثبات اقتصاد از طریق تغییرات سیاستگذاری و تصمیمات نظارتی اقدام به افزایش یا کاهش عرضه پول موجود میکنند.

پایه پولی مقدار کل پول در گردش یا نگهداریشده بهعنوان ذخایر است. پول در گردش هرچیزی است که عموم مردم آن را نگهداری یا استفاده میکنند، در حالی که منظور از ذخایر، سپردههای بانکهای تجاری و هرگونه پول آنها نزد بانک مرکزی است. این معیار عرضهی پول چندان مورد استناد قرار نمیگیرد، چراکه سایر اشکال غیرپولی که در اقتصاد مدرن رایج هستند، در آن مستثنی میشوند.

اقتصاد کلان شاخهای از علم اقتصاد است که به مطالعهی نحوهی رفتار کل یک اقتصاد، بازارها، کسبوکارها، مصرفکنندگان و دولتها میپردازد. اقتصاد کلان پدیدههای سرتاسر اقتصاد مانند تورم، سطوح قیمت، نرخ رشد اقتصادی، درآمد ملی، تولید ناخالص داخلی (GDP) و تغییرات بیکاری را بررسی میکند.
برخی سؤالات کلیدی که اقتصاد کلان به آنها پاسخ میدهد عبارتند از: چه عواملی باعث بیکاری میشوند؟ چه عواملی باعث تورم میشوند؟ چه چیزهایی باعث ایجاد یا تحریک رشد اقتصادی میشوند؟ اقتصاد کلان تلاش میکند تا کیفیت عملکرد یک اقتصاد را اندازهگیری کند، درک کند که چه نیروهایی آن را هدایت میکنند و پیشبینی کند که چگونه عملکرد را میتوان بهبود بخشید.

جورج سوروس مدیر افسانهای صندوق پوشش ریسک است که بسیاری او را جزء موفقترین سرمایهگذاران تمام ادوار میدانند. سوروس صندوق کوانتوم را مدیریت میکرد که، از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۰۰، به میانگین بازده سالانه ۳۰٪ دست یافت. او رئیس شرکت مدیریت سرمایه سوروس با مسئولیت محدود است.
سوروس، که متولد مجارستان است، به فعالیتهای بشردوستانهی گسترده خود نیز بسیار معروف است. او از طریق بنیادهای جامعه باز میلیاردها دلار را به انواع آرمانهای مختلف اهدا کرده است. او حامی باسابقهی آرمانهای لیبرال و ترقیخواهانه است که موجب شده هدف بسیاری از تئوریهای توطئهی محافظهکارانه قرار گیرد.

تحلیل تکنیکال یک روش معاملاتی است که برای ارزیابی سرمایهگذاریها و شناسایی فرصتهای معاملاتی با تجزیهوتحلیل روندهای آماری جمعآوریشده از فعالیتهای معاملاتی، مانند حرکت قیمت و حجم استفاده میشود. برخلاف تحلیل بنیادی، که تلاش میکند ارزش اوراق بهادار را بر اساس نتایج کسبوکار مانند فروش و درآمد ارزیابی کند، تحلیل تکنیکال بر مطالعه قیمت و حجم تمرکز دارد.

اندیکاتورهای تکنیکال سیگنالهای هیوریستیک (الگوریتمهای ابتکاری یا جستجوی کاشف) یا مبتنی بر الگویی هستند که توسط قیمت، حجم و یا قراردادهای مشتقه تسویه نشده اوراق بهادار یا قراردادی تولید میشوند و توسط معاملهگرانی استفاده میشوند که از تحلیل تکنیکال پیروی میکنند.
تحلیلگران تکنیکال با تحلیل دادههای تاریخی از اندیکاتورها برای پیشبینی حرکت قیمت در آینده استفاده میکنند. چند نمونه از اندیکاتورهای تکنیکال رایج عبارتند از: شاخص قدرت نسبی (RSI)، شاخص جریان پول (MFI)، اندیکاتور تصادفی، میانگین متحرک همگرایی واگرایی (MACD) و باندهای بولینگر.

میانگین متحرک (MA) در حوزه مالی نوعی شاخص سهام است که عموماً در تحلیل تکنیکال بهکار گرفته میشود. دلیل محاسبهی میانگین متحرک سهام هموارسازی دادههای قیمت با ایجاد قیمت میانگین است که دائما بهروزرسانی میشود.

برای موفقیت در هر کسبوکار یا سرمایهگذاری، داشتن درک عمیق از محیط اقتصادی که در آن فعالیت میکنید ضروری است. عملکرد سرمایهگذاران و فعالان بازار مالی به شدت تحت تأثیر عوامل مختلفی است و بانکهای مرکزی نقش مهمی در تصمیمگیریهایی دارند که بر کل اقتصاد تأثیر می گذارد. نرخ بهره که میتوان آن را مهمترین قیمت در اقتصاد دانست، نقش عمیقی در شکلگیری انتظارات و رفتار مردم دارد.
