سیاستهای پولی ابزاری برای مقابله با شوکهای اقتصادی است

سیاستهای پولی ابزاری برای مقابله با شوکهای اقتصادی
سیاستهای پولی کشورهای پیشرفته
بانک مرکزی آمریکا برای مقابله با تبعات اقتصادی گسترش ویروس [1] کرونا نرخ پایه بهره بانکی را در این کشور به محدوده صفر تا 0.25 درصد کاهش داده است. دکتر علی سعدوندی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، این عملکرد را برای مقابله با آثار اقتصادی کرونا قابل قبول توصیف کرد و گفت: در شرایط بحرانی، بهرهگیری از سیاستهای پولی [2] راهکاری است که حداقل در کوتاهمدت خوب جواب داده است. البته شرط بهرهگیری از سیاست انبساطی نبود انتظارات تورمی است پس علیرغم کاربرد این سیاست در کشورهای صنعتی [3] برای کشور ما مطلقا مناسب نیست.
کشورهای پیشرفته برای آن که بتوانند بحرانها را کنترل کنند به صورت تهاجمیتر از ابزار سیاستگذاری پولی استفاده میکنند. در واقع آنها به تدریج نسبت به قدرت ابزاری که در اختیار دارند آگاه شدهاند و درحال استفاده از آن هستند.
بیشتر بخوانید: مشتقات مالی چیست؟
سیاستهای پولی کشورهای پیشرفته در بحران 2008
وی در ادامه گفت: کشورهایی مانند آمریکا و برخی کشورهای اروپایی مثلا در ۲۰ سال پیش تجربه امروز را نداشتند، ولی تجربه کنترل موفق بحران ۲۰۰۸ [4] که تحت عنوان رکود بزرگ شناخته میشد به سیاستگذار این جرأت را داده است که به صورت بهتری از سیاستهای پولی مانند کاهش نرخ بهره استفاده کنند. بر مبنای این سیاست در شرایط بحرانی باید سعی شود که با حداکثر توان جلوی گسترش بحران گرفته شود. مانند ساختمانی که آتش گرفته است و باید سعی شود با حداکثر توان آتش را خاموش کرد در غیر اینصورت ممکن است کل ساختمان فرو بریزد.
سیاستگذاران پولی کشورهای پیشرفته به این سیاست واقف هستند و به صورت هماهنگ در جهت کنترل بحران عمل میکنند تا از گسترش بحران به سراسر دنیا و بازارهای مختلف جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: آموزش تحلیل تکنیکال
دوره آموزش تحلیل شاخصهای اقتصادی
چگونگی تاثیر شاخصهای اقتصادی – Economic Indicators بر اقتصاد جهانی و داراییهای شما و واکنش بازارها به روندهای صعودی و نزولی را در دورهی تحلیل شاخصهای اقتصادی بیاموزید.
اقدامات ضدچرخهای سیاستهای پولی
این کارشناس مسائل اقتصاد کلان و بانکداری در رابطه با عملکرد دولت ایران برای مقابله با شوکهای اقتصادی گفت: در سایر کشورهای دنیا وقتی با بحرانهایی مانند کرونا یا بحران مالی مانند سال ۲۰۰۸ مواجه میشوند تلاش زیادی صورت می گیرد تا اقداماتی برای مقابله با آن انجام شود. این اقدامات اصطلاحا تحت عنوان ضد چرخهای شناخته میشود که سعی میکنند آثار منفی شوکی که به اقتصاد وارد شده است را به نحوی خنثی کنند.
متاسفانه آشنایی کافی با این مفاهیم در ایران وجود ندارد. برای مثال زمانی که ایران تحریم شد، برای آنکه آثار تحریم به تولید داخل منتقل نشود اقدام قابل قبولی از سوی دولت در واکنش به این تحریمها صورت نگرفت.
بیشتر بخوانید: جریان نقد آزاد چیست؟
قیمت تعادلی ارز
وی در پایان در رابطه با راههای ایجاد جهش در تولید گفت: به دلیل افزایش اجباری قیمت ارز تولید در کشور مقداری رونق گرفته است. برای اولین بار بعد از انقلاب قیمت ارز به بالای قیمت تعادلی خود رسیده است که این موضوع موجب شده است برخی از آثار منفی تحریم ها خنثی شود.
بیشتر بخوانید: آموزش فارکس
بیشتر بخوانید: آموزش کدال
دوره مدیت ریسک مالی، مشتقات: آتیها و سلفها
برای آشنایی با ابزارهای مشتقه، بازار مشتقات مالی، انواع ریسکهای مالی و راههای کنترل آنها دوره آموزشی مدیریت ریسک مالی مشتقات: آتیها و سلفها را همین الان ثبت نام کنید.
لینک کوتاه: https://B2n.ir/m55614
دیدگاهتان را بنویسید