چراغ قرمز برای اقتصاد

چراغ قرمز اقتصاد با آمار رشد نقدینگی و پایه پولی
چراغ قرمز اقتصاد
گفتوگوی دکتر علی سعدوندی با پولنیوز
آمار سپرده و تسهیلات پایان سال 1398
به گزارش پولنیوز، بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی میزان سپردههای بانکی در پایان فروردینماه ۱۳۹۹ برابر با 2,493.5 هزار میلیارد تومان و مانده تسهیلات (جاری و غیرجاری) نیز برابر با حدود 1,957 هزار میلیارد تومان بوده است که براین اساس سپردههای بانکی در مقایسه با اسفندماه ۲.۳ درصد و مانده تسهیلات نیز ۱.۱ درصد رشد داشتهاند.
همچنین در مقایسه با فروردین ۱۳۹۸، سپردهها با رشد ۳۳ درصدی و مانده تسهیلات نیز با افزایش ۲۹.۵ درصدی همراه بودهاند. با این حال این آمارها حکایت از پایین بودن رشد مانده تسهیلات برابر رشد سپردهها دارد.
بیشتر بخوانید: آموزش تحلیل فاندامنتال فارکس
وضعیت خطرناک پایه پولی و نقدینگی
در همین رابطه دکتر علی سعدوندی استاد اقتصاد کلان در گفتگو با خبرنگار پول نیوز اظهار کرد: این آمار وضعیت خوبی را نشان نمیدهد، علی رغم شعارهایی که داده شد واقعیت این است که متاسفانه رشد نقدینگی و رشد پایه پولی [1] ما از دالانی که در دو سه دهه گذشته در آن قرار داشت، خارج شده است.
وی اظهار کرد: رشد نقدینگی و رشد پایه پولی ما بین ۲۰ تا ۲۸ درصد نوسان داشت اما اکنون به سمت ۳۳ درصد رفته است و متاسفانه پس از آن نیز آمارها به روز ارائه نمیشوند تا وضعیت شفاف باشد.
بیشتر بخوانید: آموزش بورس از صفر
پکیج جامع دوره بنیادی فارکس
برای تحلیل بنیادی فارکس – Forex Fundamental Analysis نیازمند توانایی تحلیل شاخصهای اقتصادی و درک سیاستگذاری پولی هستید، با کلیک روی دکمه زیر از 10% تخفیف بیشتر برای ثبت نام استفاده کنید.
رکود دائمی با اهرمزدایی در اقتصاد
دکتر سعدوندی درباره عدم تناسب نسبت سپردههای بانکی و تسهیلات نیز گفت: این عدم تناسب به این دلیل است که مقدار سپردهها از دو جهت رشد میکند: اول تسهیلات و بعد سود سپرده. بنابراین در مواقعی که معوقات بالا باشد، سپرده میتواند با سرعت بیشتری رشد کند و متاسفانه این روند از ابتدای دهه ۹۰ ادامه دارد.
وی ادامه داد: متاسفانه در کشور ما یک روند اهرمزدایی آغاز شده است؛ به این معنا که میزان تسهیلات نسبت به سپرده مرتبا در حال کاهش بوده است و این یعنی یک رکود [2] دائمی در اقتصاد وجود دارد.
بیشتر بخوانید: الگوریتم
اهمیت اصلاح سیاستگذاری پولی
این اقتصاددان با بیان اینکه این امر نشان می دهد ما در زمینه سیاستهای پولی و بانکی موفق نبودهایم، تصریح کرد: مهمترین راهکار در این شرایط این است که نظام بانکی با نظارت اصلاح شود و سياستگذاری پولی مستقل از سیاستگذاری بودجهای صورت گیرد که متاسفانه این مسئله وجود ندارد. برای تحقق این امر باید همه کسری بودجه دولت از محل اوراق تامین شود.
بیشتر بخوانید: سایت های تحلیل تکنیکال بورس ایران
بیشتر بخوانید: شاخص چیست و انواع آن
برای آشنایی با سرفصلهای چگونگی کارکرد بازار، بازارها و رفاه اقتصادی، اقتصاد بخش عمومی، اقتصاد بازار کار و رفتار بنگاه و سازماندهی صنعتی – Industrial Organization با کلیک روی دکمه زیر از ۱۰% تخفیف بیشتر برای ثبتنام استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید