آیندهٔ نرخ بهرهٔ آمریکا چیست؟

آیا نرخ بهره آمریکا پایین میآید؟
سردرگمی برنده مشهور جایزه نوبل
تاریخ انتشار: 21 می 2024
زمان مطالعه: 2 دقیقه
محتوای جدول
وضعیت فعلی نرخ بهره در آمریکا
در حال حاضر، نرخ بهره اوراق قرضهٔ ۱۰ سالهٔ خزانهٔ ایالات متحده آمریکا، حدود ۴/۴ درصد است؛ در حالی که در آستانهٔ همهگیری کمتر از 2 درصد بود. دفتر بودجهٔ کنگره که سازمانی غیر حزبی است، اوایل سال جاری پیشبینی کرد که این نرخها در طول دهه آینده حدود ۴ درصد باشد.
کروگمن که اکنون در دانشگاه سیتی، در نیویورک، مشغول به کار است،میگوید ممکن است تعدادی از دینامیکها در مقایسه با دوران قبل از کرونا «تصویر را تغییر داده باشند» او به افزایش قابل توجه مهاجرت، همراه با سیاستهای صنعتی دولت بایدن اشاره کرد که «باعث ایجاد سرمایهگذاری زیادی در بخش تولید میشود».
به گفته کروگمن شرکتها همچنین ممکن است به لطف فناوریهای جدید، از جمله هوش مصنوعی، هزینههای سرمایهای خود را افزایش دهند.
به هر حال آیا نرخ بهره کاهش مییابد؟
وی در ادامه گفت: « در واقع شاید سال ۲۰۱۹ همچنان باید معیار ما باشد و ما به نرخهای بهره بسیار پایین بازگردیم.»
سیاستگذاران فدرال رزرو، به نوبهٔ خود، میانگین پیشبینی از نرخ بهرهٔ معیار خود در بلندمدت را ، تا ماه مارس به ۲/۶ درصد افزایش داده اند. به عقیده سایر اقتصاددانان، به دلیل تغییرات در اقتصاد و مسیر مالی، احتمالاً نرخ بهره آینده در آمریکا حداقل ۴ درصد خواهد بود.
با تعدیل تورم، پیشبینی مقامات فدرال رزرو از این نرخ (که به R-Star شناخته میشود) در بلندمدت ۰/۶ درصد است.
کروگمن گفت: «آیا R-Star واقعاً بالا رفته است» یا «این فقط یک مرحلهٔ گذرا است؟» او افزود: «من میتوانم هر دو مورد را تایید کنم.»
در این دورهٔ آموزشی، نحوه ساز و کار نظام بانکی و تعامل در بازار بین بانکی، همچنین نحوه خلق و محو پول را یاد میگیرید؛ تا به سطح بالاتری در تحلیل برسید و عملکرد بهتری در بازارهای مالی داشته باشید.
برنامههای حمایتی
کروگمن همچنین نگرانیها دربارهٔ سطح بدهی دولت فدرال آمریکا را که به گفتهٔ دفتر بودجه کنگره، در سالهای آینده به سطوح بیسابقهای خواهد رسید، کماهمیت جلوه داد.
کروگمن گفت: «سابقهٔ تاریخی کشورهایی که به پولی ملی خود قرض میگیرند، در تجربه کردن این نوع از بحران بدهی یا اعتصاب وامدهندگان یا چیزی شبیه به آن، چیست؟» او گفت: «تقریباً هیچ مثالی از آن وجود ندارد؛ به استثنای احتمالا فرانسه در سال ۱۹۲۶». او اشاره کرد که ژاپن «اکنون دهههاست که بدهی هنگفت و کسری بودجه مداوم دارد؛ اما هنوز هیچ بحرانی در آنجا اتفاق نیفتاده است».
ضمنا، با توجه به برنامههای مستمری فدرال، کروگمن گفت: «ما یک مشکل داریم.» او افزود: «اگر به طور مداوم پول بیشتری نسبت به آنچه میگیرید خرج کنید، این نمی تواند برای همیشه ادامه یابد»
کروگمن گفت: «برای حل کردن این معضل، در مقطعی، یا باید درآمد بیشتری کسب کنید یا باید مزایای سالمندان را کاهش دهید و به نظر میرسد که ما از نظر سیاسی، قادر به انجام هیچکدام از این کارها نیستیم».
بیشتر بخوانید:
تورم چیست؟
نرخ بهره چیست؟
لینک کوتاه: B2n.ir/Krugman-confusion
نویسنده:

شهریار عبدی
فعال بازارهای مالی
تحلیلگر اقتصادی
ناظر علمی:

دکتر علی سعدوندی
دکترای تخصصی اقتصاد
MBA Finance
FRM
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام آقای دکتر
واقعا چرا کروگمن، اینقدر نسبت به میزان بدهی دولتی ایالات متحده، خنثی و بیتفاوت هست؟
درود بر شما
چون تاکید بیشتری بر سیاستهای ضد رکود دارد.