کمکهای خارجی گرهای را باز نمیکند

کمکهای خارجی گرهای را باز نمیکند
کمکهای خارجی گرهای را باز نمیکند
گفتگوی دکتر علی سعدوندی با شهروند
علی سعدوندی، دانش آموخته اقتصاد از دانشگاه ویرجینیا تک درباره سرانجام درخواستهای ایران برای رفع موقت تحریمها به «شهروند» میگوید که مشخص نیست رایزنیهای سیاسی به کجا برسد اما دولت بدون کمکهای خارجی هم میتواند کسری بودجه [1] سال ۹۹ را مدیریت کند و اجازه ندهد وضعیت اقتصاد بحرانی شود. او دراینباره توضیح میدهد راهکار مواجهه دولت با کسری بودجه یک راهکار قدیمی و منسوخ است که در نیم قرن گذشته به طور مکرر تجربه شده و شکست خورده است.
پولیسازی کسری بودجه راهکار منسوخ
سعدوندی تاکید میکند که دولتهای ایران در سالهای گذشته کسری بودجه را از طریق چاپ پول تامین کردهاند. این در حالی است که باید رابطه بودجه با بانک مرکزی [2] قطع شود و دولت بودجه را به جای دستاندازی به منابع بانک مرکزی از طریق انتشار اوراق تامین کند.
بیشتر بخوانید: معاملات الگوریتمی چیست؟
راهکار صحیح رفع کسری بودجه به جای کمکهای خارجی
این اقتصاددان ادامه میدهد ایران یکی از کشورهایی است که کمترین نسبت بدهی داخلی و خارجی را دارد. بنابراین میتواند بدهی داخلی را از طریق اوراق بدهی افزایش دهد و این منابع را صرف کسری بودجه کند. به بیان سادهتر دولت به جای استقراض از بانک مرکزی از جامعه قرض میکند. در این میان نرخ سود افزایش خواهد داشت که با توجه به انتظارات تورمی [3] جامعه قابل پذیرش است که با اجرای واقعی عملیات بازار باز [4] میتوان بعدا آن را کاهش داد و از تله فقر [5] نجات پیدا کرد.
دکتر سعدوندی تاکید کرد که در این شرایط دولت باید مالیات [6] را کاهش دهد اما تعداد مشمولان مالیاتی را بیشتر کند تا بتواند راحتتر به درآمدهای مالیاتی مدنظرش دست پیدا کند.
بیشتر بخوانید: شبکه عصبی چیست؟
دوره جامع آموزش معاملات الگوریتمی
برای سودسازی در بازارها با فناوریهای نوین در خودکارسازی معاملات و یادگیری معاملات الگوریتمی – Algorithmic Trading با زبان برنامهنویسی پایتون – Python همین الان کلیک کنید.
سرنوشت احتمالی کمکهای خارجی
دکتر علی سعدوندی اعتقاد دارد که با رویه حال حاضر مدیریت اقتصاد حتی دریافت وام ۵ میلیارد دلاری هم نمیتواند به کشور کمک کند زیرا منابع ارزی بانک مرکزی را به یکباره افزایش میدهد و باعث ایجاد تورم میشود.
وی در ادامه افزود: سرانجام دریافت کمکهای مالی خارجی با این شیوه مدیریت اقتصاد مانند پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات است که هیچ کمکی به مهار تورم و کاهش هزینه خانوار نکرد و در عوض به نفع معدودی واردکننده شد که این منابع را گرفتند.
بیشتر بخوانید: مدیریت ریسک چیست؟
دوره مدیریت ریسک مالی، مشتقات: آتیها و سلفها
برای درک بهتر از ریسکهای مالی و راههای مقابله با آنها دوره آموزشی مدیریت ریسک مالی مشتقات: آتیها و سلفها را همین الان ثبت نام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید