انحصار دلیل افزایش قیمت ها

دلیل افزایش قیمتها انحصار است نه احتکار
انحصار دلیل افزایش قیمت ها
گفتوگوی دکتر علی سعدوندی با اقتصاد آنلاین
دکتر علی سعدوندی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین درباره رابطه افزایش قیمت کالاها با احتکار گفت: افزایش قیمت ربطی به احتکار ندارد بلکه در ایران بخش عمدهای از گرانیها به علت موقعیتهای انحصاری است.
این تحلیلگر اقتصادی در ادامه بیان کرد: باید بین انحصار و احتکار تفاوت قائل شد. ممکن است انحصارگر، احتکارگر نیز باشد اما احتکار نمیتواند عامل افزایش قیمت باشد بلکه نشانه نابسامانی است.
بیشتر بخوانید: آموزش فارکس
وزارت صمت بانی انحصار و مسبب افزایش قیمتها
وی اظهار کرد: در کشور ما وزارت صمت خود به عنوان متولی حفاظت از انحصار [1] عمل مىکند و سعی دارد انگشت اتهامش را به سوی مردم بگیرد و توجه را از خود به سمت مردم معطوف کند. مسئولان از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکنند و این باعث شرمندگی است و آنها باید پاسخگو باشند.
بیشتر بخوانید: آموزش بورس
برای آشنایی با ابزارهای مشتقه، بازار مشتقات مالی، انواع ریسکهای مالی و راههای کنترل آنها دوره آموزشی مدیریت ریسک مالی مشتقات: آتیها و سلفها را همین الان ثبت نام کنید.
نقش احتکار و انحصار در افزایش قیمتها
این اقتصاددان با تاکید بر اینکه احتکار خریداران خودرو باعث افزایش قیمت و احتکار نشده است اضافه کرد: مسئله اساسی این است که بازار خودرو تحت کنترل دو انحصارگر بزرگ است و تا وقتی نگاه ریشهای به مسائل نداشته باشیم، اجازه حل آنها را نمیدهیم. اگر احتکار عامل افزایش قیمت بود، افزایش قیمت موقت بود، سوق دادن ذهن افراد به این مسائل تنها انحراف افکار عمومی و نشانگر بیمسئولیتی و ناکارآمدی است.
بیشتر بخوانید: میلتون فریدمن
توجه دولت به انحصار و تشدید افزایش قیمت ها
وی با بیان اینکه کشورهایی که دولت در آنها هوادار انحصار باشد، انگشتشمار هستند، خاطر نشان کرد: به ندرت میتوان کشوری یافت کرد که صنعت خودرو در اختیار خود دولت باشد. دولت به جای رفاه عمومی به رفاه انحصارگر توجه میکند و ۸۰ میلیون نفر در گروگان هستند تا عده کمی در صنعت خودروسازی در رفاه و آسایش باشند.
دکتر سعدوندی در ادامه افزود: دلیل گرانی خودرو انحصار است و اگر رقابت وجود داشت، حتی در صورت احتکار امکان تولید خودروهای بهتری وجود داشت. ما با انحصارگر برخوردی نداریم و فقط آنها را تقویت میکنیم. واردات باید آزاد شود تا صنعت خودرو تحت فشار قرار بگیرد و کیفیت را بالا ببرد.
بیشتر بخوانید: عرضه پول چیست؟
سیاستهای مخرب شورای رقابت در توسعه صنعتی
وی تصریح کرد: ما به جای توسعه صنعتی [2] شاهد اضمحلال صنعتی هستیم و در همه زمینهها (بورس، بیمه، خودرو و غیره) از انحصارگر حمایت شده است و تا وقتی شرایط به این شکل ادامه یابد، رانت، فساد و سایر ناکارامدیها نیز ادامه خواهد داشت.
این تحلیلگر اقتصادی در پایان توضیح داد: شورای رقابت در این سالها عملکرد مثبتی نداشته است. برای مثال در کشورهای دیگر سازنده خودرو دستساز میتواند خودرو خود را پلاک کند و از آن استفاده کند، ولی در کشور ما خودروهای دستساز پلاک نمیشوند و این سیاستهاى مخرب، اقتصاد ما را مملو از انحصار کرده است.
بیشتر بخوانید: کینز
بیشتر بخوانید: پل کروگمن
پکیج جامع دوره بنیادی فارکس
برای تحلیل بنیادی فارکس – Forex Fundamental Analysis نیازمند توانایی تحلیل شاخصهای اقتصادی و درک سیاستگذاری پولی هستید، با کلیک روی دکمه زیر از 10% تخفیف بیشتر برای ثبت نام استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید