اینکه کدام کشور بهترین بازدهی سهام را در سال ۲۰۲۳ خواهد داشت سوال نامربوطی است

سوالی نامربوط: کدام کشور بهترین بازدهی سهام را در سال 2023 خواهد داشت
سوالی نامربوط: کدام کشور بهترین بازدهی سهام را در سال 2023 خواهد داشت
مترجم: حمید زرینقلم
ناظر علمی: دکتر علی سعدوندی
ژانویه ماهی است که صنعت صندوقهای سرمایهگذاری و رسانههای بازارهای مالی مایل هستند که در ارائه پیشبینیهای سال نو از هم پیشی بگیرند. کدام کلاس داراییها و کدام بخش اقتصاد قرار است بهترین بازده را در سال ۲۰۲۳ داشته باشد؟
البته هیچکس نمیداند اما بیشتر متخصصان مالی دوست دارند اظهار نظر کنند. همین وضعیت درباره پیشبینی کشوری که قرار است بیشترین بازده بازار سهام را ارائه دهد نیز صادق است. اینکه متناوبا سرمایهگذاری در یک کشور را افزایش دهید و در سایران کاهش دهید راهبرد مناسبی نیست که در این مقاله مشاوران “Diemnsional Fund” توضیح داده میشود.
فرصتهای سرمایهگذاری در سراسر دنیا دیده میشود، اما تصادفی بودن بازدهی سهام در سطح جهان، یافتن بازارهایی که بازده بالاتری خواهند داشت را به شدت دشوار میکند. سرمایهگذاران در مواجهه با این نوع نااطمینانی چه باید بکنند؟
چالش بزرگ: پیشبینی بازدهی سهام در سال 2023 با نگاه به گذشته
در ابتدا باید بدانند که در بهترین حالت میتوان گفت که پیشبینی بازده بازار سهام یک کشور با نگاه به گذشته بسیار چالشی است اگر غیرممکن نباشد، همانطور که در جدول زیر عملکرد بازار جهانی از ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ نشان داده شده است (نمودار 1 را ببینید).
در 20 سال گشته بازده سالیانه در 22 بازار پیشرفته از سالی به سال دیگر نوسان زیادی را نشان داده است. (هر رنگ متعلق به یک کشور است و هر ستون از بالاترین بازدهی به کمترین مرتب شده است.)
نمودار 1 - جدول بازدهی بازار سهام کشورها

تاریخچهی بازدهی سهام کشورها
دو مثال به درک بهتر مطلب کمک میکند.
1- اتریش بالاترین بازدهی را در سال ۲۰۱۷ و کمترین بازدهی را سال بعد از آن در بین بازارهای پیشرفته ثبت کرده است.
2- آمریکا جزو پنج کشوری است که بالاترین بازدهی سالیانه را طی ۲۰ سال گذشته داشته ولی در ردهبندی بازدهی بازار سهام کشورها در تمام این دوره فقط یک بار اول شده و از لحاظ عملکرد در طول ۹ سال متوالی از میانگین کمتر بوده است.
متنوعسازی: راه رهایی از نیاز به پیشبینی بازدهی سهام
همین که سرمایهگذاران بدانند که نیازی ندارند که پیشبینی کنند کدام کشورها بهترین بازده را در طول سه ماه، یک سال یا پنج سال آینده خواهند داشت گامی رو به جلوست.
چرا؟ چون داشتن سهام از کشورهای متعدد در سراسر جهان در مقابل گزینش سهام از یک یا چند كشور خاص، سرمایهگذاران را در موقعیت بالقوه بهتری قرار میدهد چراکه عملکرد بالا در یک بازار میتواند بازدهی کمتر سایر بازارها را جبران کند.
به عبارت دیگر یک سبد سرمایهگذاری [1] متنوع در سطح جهانی نتیجههای مطمئن تری را به دنبال خواهد داشت.
منبع: Evidence Investor
بیشتر بخوانید: راه حل تورم مزمن ایران
برای آشنایی با مفاهیمی مانند تورم، تولید ناخالص داخلی (GDP)، اشتغال و نرخ بیکاری، منحنی فیلیپس، مدل ماندل-فلیمینگ، رژیمهای نرخ بهره، بدهی دولت و کسری بودجه با کلیک روی دکمه زیر از ۱۰% تخفیف بیشتر برای ثبتنام استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید