طولانی ترین دوره تورم تاریخ بشر در ایران

طولانی ترین تورم تاریخ بشر
طولانیترین دوره تورم تاریخ بشر
گفتگوی دکتر علی سعدوندی با بورسنیوز
طولانی ترین دوره تورم تاریخ بشر در ایران
دکتر علی سعدوندی استاد مدیریت ریسک و اقتصاد کلان در گفتگو با بورس نیوز، درخصوص وضعیت اقتصاد کشور و تورم اظهار کرد: درباره تورم باید گفت که تورم بزرگترین معضل اقتصادی است. در هر اقتصادی اگر تورم وجود داشته باشد، نمیتوان به رشد اقتصادی توجه کرد، نمیتوان فقر را کاهش داد، نابرابریها افزایش خواهد یافت و متاسفانه پدیدههای اجتماعی نامطلوب رشد خواهد کرد. برای اینکه در اقتصاد و اجتماع موفق باشیم راهی جز کنترل تورم نداریم.
بیشتر بخوانید: تورم چیست؟
چهارمین سال متوالی با روند صعودی تورم
وی افزود: متاسفانه از سال ۹۷ تا امروز چهارمین سال است که با روند صعودی تورم مواجه بودیم. ماههایی نیز مشاهده کردیم که نرخ تورم کاهش پیدا کند، اما مجددا شاهد روند صعودی و افزایش آن بودیم. این، شرایط نامطلوبی را در اقتصاد میتواند ایجاد کند. زیرا در چنین شرایطی ممکن است حساسیت جامعه، دولت، حاکمیت و بانک مرکزی نسبت به تورم کاهش پیدا کند.
بیشتر بخوانید: لبه معاملاتی
برای آشنایی با مفاهیم تورم، تولید ناخالص داخلی (GDP)، اشتغال و نرخ بیکاری، منحنی فیلیپس، مدل ماندل-فلیمینگ، رژیمهای نرخ بهره، بدهی دولت و کسری بودجه با کلیک روی دکمه زیر از ۱۰% تخفیف بیشتر برای ثبتنام استفاده کنید.
مزیت اقتصاد ایران نسبت به آرژانتین و ونزوئلا
دکتر سعدوندی ادامه داد: چون حساسیتها کم میشود، آغاز شرایطی است که ممکن است به ابرتورم [1] یا ونزوئلایی شدن اقتصاد ایران منتهی شود. البته اقتصاد ما نکته مثبتی در مقابل اقتصاد آرژانتین و ونزوئلا دارد و آن این است که در اقتصاد ونزوئلا و آرژانتین نسبت بدهی بخصوص بدهی خارجی [2] بسیار بالا بوده، اما در ایران نسبت بدهی بخصوص بدهی خارجی بسیار پایین بوده که این نقطه قوت اقتصاد ایران است.
بیشتر بخوانید: مقایسه تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی
طولانی ترین دوره تورم تاریخ بشر در ایران
اگر ما روی این نقطه قوت تاکید میکردیم چه بسا میتوانستیم تورم را کاهش دهیم. اما؛ متاسفانه ما طولانیترین دوره تورم تاریخ بشر را داریم و این دوره به دلیل نوع تفکر اقتصادی بود که بر کشور ما از دهه ۱۳۵۰ تاکنون حاکم بوده است.
وی خاطرنشان کرد: این تفکر اقتصادی متاسفانه بسیار مخرب بوده که ظاهرا هنوز تغییری نکرده است. اگر به برجام برگردیم مجددا تفکری که همان تفکر ارزپاشی است و این تفکر که با پولپاشی و ارزپاشی میشود اقتصاد را ساخت، متاسفانه به نظر میرسد همچنان این تفکر بر اقتصاد مستولی است.
بیشتر بخوانید: مدیریت سرمایه
دکتر سعدوندی در پایان گفت: اگر چنین باشد ممکن است به ظاهر از طریق سرکوب نرخ ارز و پرداخت سوبسید [3] به واردات کالای خارجی به صورت ظاهری و سوری تورم کنترل شود درحالی که این سیاست، سیاستی جز تعویق تورم نخواهد بود و در آینده نیز مانند گذشته تورم مجدد جهش خواهد کرد و با فنر تورمی مواجه خواهیم بود.
بیشتر بخوانید: حد ضرر چیست؟
بیشتر بخوانید: نسبت P/E
برای فراگیری فرآیند ثروتآفرینی جهت کسب پول بیشتر در آینده با استفاده از اصولی که سرمایهگذاران بزرگ مانند وارن بافت، بنجامین گراهام، فیلیپ فیشر و … در سرمایهگذاری به کار بردهاند، با کلیک روی دکمه زیر از ۱۰% تخفیف بیشتر برای ثبتنام استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید