میلتون فریدمن که بود؟

میلتون فریدمن پایهگذار مکتب پولگرایی که بود؟
میلتون فریدمن یک اقتصاددان و آماردان آمریکایی بود که به سرمایهداری بازار آزاد اعتقاد داشت و به عنوان رهبر مکتب اقتصاد پولی [1] شیکاگو شناخته شده است.
او در سال 1976 جایزه نوبل علوم اقتصادی را به دلیل تحقیقات خود در زمینه تجزیهوتحلیل مصرف، تاریخ و نظریه پولی و پیچیدگی سیاست تثبیت کسب کرد.
فریدمن نویسنده چندین کتاب از جمله سرمایهداری و آزادی [2] است. او در سال 1988 مدال آزادی ریاست جمهوری را دریافت کرد. میلتون فریدمن در 16 نوامبر 2006 درگذشت.
بیشتر بخوانید: آموزش مدیریت ریسک
نکات کلیدی
1- میلتون فریدمن یک اقتصاددان آمریکایی بود که حامی سرمایهداری بازار آزاد بود.
2- او بنیانگذار مکتب پولگرایی [3] است، یک سیاستگذاری پولی فعال که در آن دولت ها مقدار پول در گردش را کنترل میکنند.
3- فریدمن در طول جنگ جهانی دوم به توسعه مالیات بر درآمد کمک کرد.
4- میلتون فریدمن به عنوان مشاور اقتصادی رئیس جمهور ریچارد نیکسون و رئیس جمهور رونالد ریگان خدمت کرد.
5- او در سال 1976 جایزه نوبل علوم اقتصادی را دریافت کرد.
بیشتر بخوانید: آموزش فارکس
برای آشنایی با ابزارهای مشتقه، بازار مشتقات مالی، انواع ریسکهای مالی و راههای کنترل آنها دوره آموزشی مدیریت ریسک مالی مشتقات: آتیها و سلفها را همین الان ثبت نام کنید.
تحصیلات و شغل اولیه
میلتون فریدمن در 31 ژوئیه 1912 در بروکلین، نیویورک به دنیا آمد. فریدمن پس از اخذ مدرک لیسانس از دانشگاه راتگرز، مدرک فوق لیسانس خود را در دانشگاه شیکاگو و دکترا را در دانشگاه کلمبیا به پایان رساند.
در سال 1935، او به هیئت برنامهریزی منابع ملی ملحق شد و یک بررسی روی بودجه مصرفکننده انجام داد، موقعیتی که بعداً به کتاب او «نظریهای درباره تابع مصرف» منجر شد.
بیشتر بخوانید: آموزش مدیریت ریسک مالی
برای آشنایی با مفاهیم تورم، تولید ناخالص داخلی (GDP)، اشتغال و نرخ بیکاری، منحنی فیلیپس، مدل ماندل-فلیمینگ، رژیمهای نرخ بهره، بدهی دولت و کسری بودجه با کلیک روی دکمه زیر از ۱۰% تخفیف بیشتر برای ثبتنام استفاده کنید.
مالیات بر درآمد
در سال 1941، میلتون فریدمن به وزارت خزانهداری ایالات متحده پیوست و در دو سال اول جنگ جهانی دوم روی سیاست مالیاتی زمان جنگ کار کرد. فریدمن یک بار اشاره کرد که همسرش «هرگز من را به خاطر نقشی که در طراحی و توسعه مالیات بر درآمد ایفا کردم، نبخشیده است.»
فریدمن به عنوان بخشی از یک اتاق فکر که کسر مالیات از درآمد را به عنوان یک اقدام موقت برای کمک به تامین مالی جنگ به ارمغان آورد، هرگز ضرورت آن را در زمان جنگ زیر سوال نبرد و به این اشاره کرد که «شکی نیست که جمع آوری مقدار مالیات تحمیل شده در طول جنگ جهانی دوم بدون کسر مالیات از منبع آن ممکن نبود.»
فریدمن بعدا از اینکه آمریکاییها را اجبار به کسر مالیات از درآمد کرده بود پشیمان شد و وقتی دولت این اقدام اضطراری را بخشی دائمی از مالیات زمان صلح خود کرد، وحشت کرد.
بیشتر بخوانید: اختیار فروش چیست؟
فریدمن در برابر کینز
پس از پایان جنگ جهانی دوم، فریدمن به هیئت علمی دانشگاه شیکاگو پیوست و در سال 1948 استاد تمام شد.
در دانشگاه، فریدمن چالش پس از جنگ را به نظریههای جان مینارد کینز، اقتصاددان بریتانیایی که معتقد بود دولتها باید به اقتصادهای سرمایهداری در دورههای رکود کمک کنند و از تبدیل شدن دوران رونق به تورم بالا جلوگیری کنند هدایت کرد.
میلتون فریدمن استدلال کرد که دولت از اقتصاد دور بماند و اجازه دهد بازار آزاد کار کند. در جایی که کینزینها ممکن است از راهحلهای کوتاهمدت برای تحریک مخارج مصرفکننده و اقتصاد با ارائه معافیتهای مالیاتی موقت یا بررسی محرک حمایت کنند ، فریدمن این نظریه را مطرح کرد که مردم عادات خرج کردن خود را در واکنش به تغییرات واقعی در درآمد زندگیشان تنظیم میکنند، نه تغییرات موقتی در درآمد فعلیشان.
در سال 1957، فریدمن با کتابش، نظریه تابع مخارج مصرف که درباره مخارج مصرفکننده بود، مشکلات تفکر کینزی را نشان داد.
میلتون فریدمن و دیگران در مکتب شیکاگو چندین جایزه نوبل در علم اقتصاد را به خاطر کارشان در برچیدن مفاهیم کینزنی به دست آوردند که شامل جایزه فریدمن در سال 1976 برای دستاوردهایش در زمینههای تجزیهوتحلیل مصرف، تاریخ پولی و تئوری نشان دادن پیچیدگی سیاست تثبیت بود.
بیشتر بخوانید: انواع کلاسهای دارایی
برای آشنایی با قراردادهای اختیار معامله – Options چگونگی کارکرد آنها، ویژگیهای اختیار خرید – Call Option و اختیار فروش – Put Option و مقدمات استفاده از آنها همین الان در دوره فشرده رایگان اختیار معامله ثبت نام کنید.
پولگرایی
فریدمن که بهعنوان رهبر مکتب اقتصاد پولی شیکاگو [4] شناخته میشود، بر اهمیت مقدار پول به عنوان ابزار سیاستگذاری دولت و تعیینکننده در چرخههای تجاری و تورم تاکید کرد.
نظریه پولگرایی او پیشنهاد کرد که تغییرات عرضهی پول اثرات فوری و بلندمدت دارد. میلتون فریدمن و آنا شوارتز در کتاب «تاریخ پولی ایالات متحده» [5] در سال 1963 استدلال کردند که این سیاستگذاری پولی بود و نه شکست سرمایهداری بازار آزاد که منجر به رکود بزرگ شد.
فریدمن با بررسی یک قرن سیاستگذاری پولی در طول سقوط، رونق، رکود کوتاه و رکود بزرگ به این نتیجه رسید که فدرال رزرو عامل اصلی رکود بود زیرا عرضهی پول را بین سالهای 1929 تا 1933 بیش از یک سوم کاهش داد. این انقباض باعث سقوطی شد که به رکود بزرگ انجامید.
بیشتر بخوانید: آدام اسمیت
تعریف پولگرایی
یک نظریه اقتصادی پولی که بر نقش دولتها در کنترل مقدار پول در گردش تمرکز دارد.
بیشتر بخوانید: جورج سوروس کیست؟
فریدمن که در ابتدا به حمایت از استاندارد طلا پرداخت به سمت سیاستگذاری پول سخت ( نظیر فلزات و مسکن) حرکت کرد که در آن مقدار پول در گردش با همان سرعت رشد اقتصادی کشور افزایش مییابد. میلتون فریدمن در راستای مخالفت خود با تفکر کینزی، نسبت به توافقنامه برتون وودز [6] که تلاشی برای اصلاح ازها به جای شناور کردن آنها در بازار آزاد بود اعلام مخالفت کرد.
هنگامی که سیستم کینزی در دهه 1970 تحت رکود تورمی قرار گرفت، دانشگاهیان شروع به جدی گرفتن سیاستهای ضد تورمی، سیاستگذاری پول سخت، فریدمن کردند و پولگرایی راه حلهای کینزی را تحتالشعاع قرار داد.
آلن گرینسپن، رئیس سابق فدرال رزرو مشاهده کرد که فریدمن زمانی به صحنه آمد که مشخص شد اجماع کینزنی که از دهه 1930 به خوبی عمل کرده بود، نمیتواند رکود تورمی دهه 1970 را توضیح دهد. در سال 1979، پل ولکر، رئیس فدرال رزرو، سیاستهای پولی فریدمن را اجرا کرد.
فریدمن به یک نیروی راهنما برای سیاستهای اقتصادی مورد حمایت رئیس جمهور رونالد ریگان در ایالات متحده و نخست وزیر مارگارت تاچر در بریتانیا تبدیل شد.
بیشتر بخوانید: اختیار خرید چیست؟
میلتون فریدمن در نیمه دوم قرن بیستم نوآوریهای زیادی در نظریه اقتصادی داشت. کار او در توضیح عرضه پولی و تأثیر آن بر تغییرات اقتصادی و تورمی، او را در سراسر جهان مورد توجه قرار داد.
همکار فریدمن، ادموند فلپس [7]، برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال 2006 برای نظریهای بود که دو نوبلیست در دهه 1960 درباره بیکاری و تورم ارائه کردند، نظریهای که همچنان به عنوان راهنمای عملی در میان بانکهای مرکزی بزرگ جهان شامل فدرال رزرو آمریکا استفاده میشود.
فریدمن از سال 1977 تا 2006 به عنوان همکار ارشد در مؤسسه هوور [8] خدمت کرد. او استاد بازنشسته تحسین شدهی کرسی پل اسنودن راسل اقتصاد دانشگاه شیکاگو که از سال 1946 تا 1976 در آنجا تدریس میکرد و یکی از اعضای هیات تحقیقات دفتر ملی تحقیقات اقتصادی از 1937 تا 1981 بود.
فریدمن رئیس انجمن اقتصادی آمریکا، انجمن اقتصادی غرب و انجمن مونت پلرین و همچنین عضو انجمن فلسفی آمریکا و آکادمی ملی علوم بود.
بیشتر بخوانید: آموزش فارکس
جمعبندی
میلتون فریدمن اقتصاددان آمریکایی و برنده جایزه نوبل بود. به عنوان پایهگذار پولگرایی، کار و نظریههای او بر سیاستهای اقتصادی در ایالات متحده و خارج از آن تأثیر گذاشت. از فریدمن به عنوان رهبر مکتب اقتصاد پولی شیکاگو و مدافع سرمایهداری بازار آزاد یاد میشود.
سوالات متداول درباره میلتون فریدمن
نقش میلتون فریدمن در موسسه هوور چه بود؟
میلتون فریدمن از سال 1977 تا 2006 یک پژوهشگر ارشد در موسسه هوور بود. این اندیشکده مستقر در دانشگاه استنفورد، یک اندیشکده سیاستگذاری عمومی است که به دنبال بهبود شرایط انسانی با پیشبرد ایدههایی است که فرصتها و رونق اقتصادی را ارتقا میدهد.
موضوع کتاب «سرمایه داری و آزادی» نوشته میلتون فریدمن چیست؟
«سرمایهداری و آزادی» تفسیری بر سیاستگذاری عمومی با تأکید بر حفظ و گسترش آزادی فردی بود. این کتاب از راهحلهای بازار آزاد برای بسیاری از مسائل اقتصادی، مانند پیشنهاد مالیات بر درآمد منفی برای افراد زیر سطح درآمد معین و کوپنهای مدرسه برای بهبود سیستم آموزشی حمایت میکند.
میلتون فریدمن با کدام مکتب فکری همسو شد؟
میلتون فریدمن با مکتب شیکاگو مرتبط است که معتقد است دولت باید در فعالیتهای بازار آزاد مشارکت محدودی داشته باشد و بهترین نتایج زمانی حاصل میشود که بازارها آزادانه منابع را در یک اقتصاد تخصیص دهند.
منبع: Investopedia
بیشتر بخوانید: آموزش بورس برای مبتدیان
برای تحلیل بنیادی فارکس – Forex Fundamental Analysis نیازمند توانایی تحلیل شاخصهای اقتصادی و درک سیاستگذاری پولی هستید، با کلیک روی دکمه زیر از 10% تخفیف بیشتر برای ثبت نام استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید