شاخص ترس و طمع
شاخص ترس و طمع
شاخص ترس و طمع توسط CNNMoney گسترش داده شد.تا دو مورد از اصلیترین احساسات بازار را به صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه را مورد ارزیابی قرار دهد. ترس و طمع (Fear and Greed) بیانگر این است که سرمایه گذاران و تریدرها چه مقدار تمایل دارند تا برای یک ارز دیجیتال، کالا، سهام و غیره پول بپردازند.
دربازارهای مالی در دو دستان احساس ترس و طمع قرار گرفته است. بدون شک این احساسات باعث نوسانات در بازار میشود و هدف آنها همه سرمایهگذاران می باشد؛ درحالیکه سرمایهگذارانی همانند وارن بافت بر این باوراست که «بترسید وقتی که دیگران طمع میکنند و طمعکار باشید. وقتی که دیگران میترسند»، اما تجربه ثابت کرده است که این شیوه، رویکرد مناسبی نخواهد بود؛ چراکه سبب میشود سرمایهگذاران سرمایه کمتری به بازار بیاورند. اگر در جرگه سرمایهگذارانی هستید که بهدلیل نگرانی از نوسان ها، استرس زیادی دارید، پیشنهاد ما این است از شاخص ترس و طمع برای مدیریت سرمایه خود استفاده کنید.
همچنین با استفاده از احساسات بازار برای افزایش دادن سرمایه خود، درست زمانی که بازار روند نزولی پیدا می کند، میتوانید ازسرمایه خود محافظت کنید و ریسک کار را کم کنید.در این مقاله به معرفی شاخص ترس و طمع نحوه کارکرد آن، مزایا و معایب و اهمیت آن در بازار ارزهای رمزنگاری شده میپردازیم. با ما همراه باشید.
تاییدیه خرید و فروش با استفاده از شاخص ترس و طمع
راه دیگری برای استفاده از احساسات بازار، پیدا کردن تغییر از ترس به طمع و یا بالعکس می باشد. تغییر در احساسات یا روند مداوم در یک جهت (مانند ترس) برای تایید فرصتهای سرمایه گذاری به کار خواهد رفت.این به ویژه در زمانی که اصلاحهای بزرگ یا ریزش در بازار رخ می دهد، بسیار کاربردی می باشد. اگر یک روند میان مدت یا بلندمدت از بالا به پایین حرکت نماید، سرمایه گذاران باید منتظر تاییدیه باشند برای خرید کردن. این باعث کاهش ریسک نزول بیشتر قیمت خواهد شد.
چرخه احساسات در بازار
زمانی که احساسات بازار خنثی یا نزدیک یکدیگر باشند، تصمیمگیریها بسیارمنطقیترخواهد بود برعکس زمانی که بازار جهت گیری کند، وجود ترس و طمع باعث میشود تصمیمگیریها بر پایه احساسات معاملهگران صورت گیرد. باید توجه کرد که ترس، قیمت بازار را به پایینتر از حد واقعی و درمقابل طمع، قیمت را به بالاترین حد خواهد رساند.
شاخص ترس و طمع در بازار و اندازه گیری آن
به طور کلی سرمایهگذاران نمیتوانند چشماندازهای خود را واضح بیان کنند؛ پس به این نتیجه می رسند که احساسات بازار قابل اندازهگیری نیست. درواقع احساسات بازار را می شود بهطور غیرمستقیم با اندازهگیری اثرات این دو احساس در بازار محاسبه نمود. اما این رویکرد کامل نخواهد بود و به همین دلیل باید همیشه این شاخص در کنار شاخصهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
برخی از شاخصها، عملکرد داراییهای امن یا پرخطر و برخی دیگر از آنها، نوسانات را اندازه می گیرند. تحلیل گزارشهای خبری و تفسیر رسانههای اجتماعی یکی از همین شاخصهایی است که باید محاسبه گردد؛ بنابراین شما خواهید توانست متنهایی را از این منابع جمعآوری و با استفاده از فناوریهای پردازش زبان طبیعی (NLP) آنها را تجزیه و تحلیل نمایید.
اندیکاتور Fear and Greed
این اندیکاتور بر اساس این فرضیه شکل می گیرد که ترس مفرط قادراست قیمت را به پایینتر از حد واقعی خود سوق دهد و طمع زیاد، قیمت رمز ارز یا سهام را به بالاتر از ارزش واقعی افزایش بدهد. به طور کلی، حباب مثبت و منفی در قیمت ایجاد مینماید.
در وبسایت BTCTools شاخص ترس و طمع بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال در هر ۸ ساعت آپدیت میگردند (تقریبا ساعت ۴:۳۰ صبح، ۱۲:۳۰ ظهر و ۲۰:۳۰). برای محاسبه این اندیکاتور، این سایت دیتاها را از ۴ منبع مختلف جمع آوری می کند؛ هر منبع یک “وزن” مشخص خواهد داشت و نشان دهنده اهمیت تخمین احساسات بازار می باشد.
مزایا و معایب شاخص Fear and Greed
مزایا
طبق نظریههای جدید، طمع درست مثل عشق، قدرت تاثیرگذاری بر روی مغز را خواهد داشت.اثری که باعث میگردد ما عقل سلیم و کنترل خود را رها کرده و تحریک کنبم. با این که نتایج تحقیقات تایید شدهای از بیوشیمی طمع موجود نیست، اما زمانی که بحث پول و انسانها شکل گیرد، ترس و طمع قادرست محرک قدرتمندی باشد.
بسیاری از سرمایه گذاران احساسی و واکنشی می باشند؛ بنابراین طمع و ترس تاثیر بسیار زیادی بر روی آنها خواهد گذاشت. این احساسات توسط اقتصاددانان برجسته و طبق شواهد چند دهه، تبدیل به شاخصهای مهمی برای بازار گردیده. تاریخ بیانگر این است. که اندیکاتور Fear and Greed اکثر اوقات قابل اعتماد می باشد. برای نمونه، این اندیکاتور در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۰۸ عدد ۱۲ (ترس شدید) را به نمایش گذاشته است؛ یعنی زمانی که شاخص S&P 500 پس از ورشکست ،بانک Lehman Brothers به زیر سه سال گذشتهاش نزول نمود.
بسیاری از صاحب نظران درباره کاربردی بودن شاخص ترس و طمع توافق نظر پیدا کرده اند. به سرمایه گذاران توصیه خواهد شد که به منظور خرید در کف قیمت، شاخص ترس را نیز در نظر بگیرید و برای این که بدانند ارزش یک رمز ارز در قیمتی بیش از ارزش واقعی خود قرار گرفته یا خیر، اندیکاتور طمع را مد نظر قرار بدهد.
معایب
شاخص ترس و طمع، شاخص مفیدی است. به شرط آنکه که تنها ابزار برای تصمیمگیری در سرمایهگذاری قرار نگیرد. چرا که احساسات قادر نیست به تنهایی برای نتیجهگیری و پیشبینی درباره بازار قابل اطمینان باشد. کنترل ترس و طمع خواهد توانست به سرمایهگذاران در تشخیص فرصتهای خرید یا اجتناب از ارزشگذاری بیش از حد در یک سهام کمک نماید و وسوسه نشود. برخی از منتقدین اینطور استدلال مینمایند که شاخص ترس و طمع امکان دارد باعث تشویق سرمایهگذاران به انجام معاملههای مکرر در مدت زمان کوتاه گردد. و این استراتژی در طول تاریخ سوددهی پایینی برای سرمایهگذاران خواهد بود.
کاربرد شاخص ترس و طمع
ترس شدید خریداران قادر است فرصت خوبی برای خریدان باشد و وقتی سرمایهگذاران حرص و طمع زیادی پیدا کردند. بازار نزدیک به اصلاح شدن می باشد، پس شاید زمان مناسبی برای فروش شکل بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید