ریشه های ترس و اشتیاق در معامله گری چیست؟
ریشه های ترس و اشتیاق در معامله گری چیست؟
هورمونهای ”سروتونین” و ”آدرنالین و نورآدرنالین” در انسان ها به صورت غریزی تولید میگردد. عامل اصلی به ایجاد ترس و اشتیاق در معامله گری بازار بورس همین هورمونها در بدن معامله گر میباشد. در این مقاله به توضیح ریشه ترس و اشتیاق در معامله گری بازار بورس میپردازیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید.
علاومه بر این، دو هورمون یاد شده میتوانند باعث ایجاد اعتیاد در معامله گری بورس یا همان ترید کردن نیز شوند. به جز اصلاح فکر و ذهن و تقویت آن، روش های دیگری نیز برای مقابله با این مشکل وجود دارد. از جملهی این راهکارها میتوان به ورزش و خوردن غذاهای گرم یا تقویت هورمونهای جنسی نام برد.
به علت وجود هورمون سروتونین، معامله گرانی که از نظر جغرافیایی، تایم بازار مناسب تریدشان مصادف با اوایل صبح میشود معمولا موفقیت بیشتری در معاملات بورسی خود کسب میکنند. به عنوانم مثال ساکنان غرب باید هنگام صبح، زودتر از خواب بلند شده و برای معامله در بازار لندن آماده شوند.
این هورمون در هنگام صبح بیشترین مقدار را در بدن دارد و در طول روز به ندرت کم میشود. پس ساعات ابتدایی صبح برای خرید و فروش در بازار های سرمایه بسیار بهتر است. زیرا این هورمون که صبحها به میزان بیشتری در بدن موجود است باعث بهبود عملکرد معامله گران شده و به تصمیمگیری مناسبتر آنها کمک مینماید.
جهت افزایش میزان سروتونین و اثر ماندگاری آن چه کارهایی میتوان انجام داد؟
در پاسخ باید گفت هورمونهای جنسی و فعالیت جنسی در افزایش ریشه های ترس و اشتیاق خیلی کمک میکند. این هرمون ها به افزایش زمان اثر ماندگاری سروتونین کمک شایانی میکنند. پس برای نتیجهی بهتر درمعاملات خود، بر اساس علت ترشح، ماندگاری هورمون در بدن کمتر یا بیشتر خواهد بود.
تعدادی از ترس های رایج در معامله گری:
- ترس از آغاز کار جدید
- ترس از نابودی تمام دارایی ها
- اتمام بازار سودده
- ترس از عدم خوششانسی
- ترس ناشی از مواجهه با خبرهای گوناگون
- آینده نامعلوم و نامعین
- ترس از قضاوت دیگران
- ترس از ضرر و زیان
- سود کم و کاهش تدریجی آن
هورمون سروتونین چگونه سبب ایجاد اعتیاد در معامله گری میشود؟
تمام انسانها نیز مانند موجودات دیگر غرایزی را دارا میباشند. اما منظور از غریزه دقیقا چیست و چگونه شکل میگیرد؟ یکی از علت های ایجاد غریزه، همان ترشح هورمون سروتونین میباشد. با این حالت و انجام بعضی کارها و فعالیتها باعث ترشح آن هورمون میشود و در نهایت احساسی خوشایند ی را برای فرد به ارمغان خواهد آورد. حال وقتی این حس با احساسات دیگر نظیر احساس امنیت، سیری، سلامت، رفاه و … همراه شود تاثیرش به شدت افزایش خواهد یافت. چنین شرایطی باعث میشود تا هر موجودی میل به این را پیدا کند که دوباره هم چنین حسی را تجربه نماید. پس میل تکرار برای رسیدن به چنین احساس خوشایندی به تدریج باعث اعتیاد به انجام آن عمل خاص در فرد میشود.
می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هورمون سروتونین به سایت ویکی پدیا مراجعه نمایید.
هورمون سروتونین در بدن انسان
این هورمون در بدن انسانها ترشح میشود و ریشه های ترس و اشتیاق در انسان ها می باشد که باعث شادی میشود. همانطور که قبلا گفتیم علت ترشح این هورمون در بدن ما میتواند ماندگاری اثر آن را در بدن دستخوش تغییرات کند. به عنوان مثال، خرید یک ویلای ساحلی در کیش درجهی متفاوتی از ماندگاری چنین حسی را در قیاس با خرید یک جعبه شیرینی مورد علاقه در بدن فرد ایجاد خواهد کرد.
در معاملات بازارهای مالی و بورس، با هر دفعه سود کردن، این هورمون به میزان خاصی ترشح میشود که منجر به همان حس خوشایند ذکر شده برای معامله گر میشود.
تا جایی که فرد به صورت ناخودآگاه همیشه به دنبال رسیدن به چنین احساسی است. ممکن است به حدی رسد که علی رقم ضررهای متعددی که در بازار بورس متحمل میگردد، خرید و فروش خود را برای رسیدن به سود های ناچیز و به دنبال آن احساس رضایت ناشی از کسب این سود اندک ادامه دهدو به طبع خود را به سمت تباهی کشاند.
در حالی که همهی ما میدانیم چنین وضعیتی درست نمیباشد و فرد باید سیستم معاملاتی خود را بررسی کرده و اشکال کار را پیدا کند. برای اینکه معامله گر جلوی ضررهای متوالی خود را بگیرد. اما معمولا در این موقعیت ها، چنین افرادی برای توجیه رفتار خود جملهی معروف بازار بورس پایین و بالا دارد را میگویند. قطعا چنین رفتاری که به برآیند معاملات توجهی نمینمایند و صرفآ به دنبال خرید و فروش و معامله گری فارغ از زیان های بسیار آن میباشد. این کارها مصداق بارز اعتیاد به تریدینگ (معاملهگری سهام بورس) حساب میگردد.
بیشتر بخوانید: تصمیم گیری موفق در معملات و راهکار های آن
راه حل مقابله با چنین مشکلی چیست؟
میتوان گفت دو راهکار اساسی برای اصلاح این وضعیت وجود دارد. اولین راهکار مسئولیتپذیری و دومین آن مدیریت ریسک است که در ادامه آنها را توضیح خواهیم داد. با مسئولیتپذیری و مدیریت ریسک میتوان اعتیاد به معامله گری را در خرید فروش را که ریشه های ترس و اشتیاق در معامله گری سهام بازار بورس هستند را از بین برد. هر کدام از این راهکارها به نوعی با اعتیاد به چارت مقابله میکنند.
مسئولیت پذیری در خرید و فروش سهام در بورس چیست؟
مسئولیت پذیری یعنی هنگامی که معامله گر نتایج معامله های خود را میپذیرد. معامله گر با خود عهد میکند که چنانچه از معامله سهام به سودی رسید و لذتش را میبرد. یا اینکه اگر از معاملهی خود زیان دید، مسئولیت کلی این موضوع را برعهده میگیرد. در نتیجهی رفتار و تصمیم خود به چنین نتایجی دست یافته، کم کم چارچوبی مفید در ذهنش ایجاد میشود.
این چارچوب ذهنی به او کمک میکند که اگر طی معاملاتش به سود رسید، در حدی منطقی و معقول از این موفقیت لذت ببرد. در واقع احساسات خود را کنترل کرده و با ترشح بیشتر سروتونین موجب این نشود که آدرنالین نیز ترشح شود. این موضوع باعث میشود در کوتاه مدت و به صورت نامحسوس تصمیمات معاملاتی بازار بورس و سهام را تحت تاثیر هیجان و احساسات قرار دهد.
چنین رفتاری نتیایج مثبت دیگری نیز به همراه خواهد داشت. معامله گر در معامله سهام خود، مسئولیت معاملات خود را به طور کامل قبول میکند. کم کم به دنبال تقویت خود رفته و علت شکست هایش را جویا شده تا نقاط ضعف خود را برطرف کند.
اینگونه میتواند به شکل بهتری ترس و اشتیاق در معامله گری را در خود مدیریت کند. 
میگویند علم، پایه و اساس موفقیت در بازار است و تجربه همچون ستون اصلی آن عمل مینماید. پس این دو در کنار یکدیگر کامل و بهترین نتایج را به دنبال خواهد داشت. در واقع ترس و اشتیاق در معالمه گری کنترل نشده و همچنین عدم استفاده و درس نگرفتن از تجارب گذشته میتواند به نوعی تمام داشته های علمی فرد را در معاملات سهام بورس بی اثر نماید. همچنین باعث تکرار چندین بارهی اشتباهات گذشتهی فرد شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به دوره تحلیل بنیادی سهام(مقدماتی) مراجعه نمایید.
مدیریت ریسک در معاملات بازار بورس چیست؟
زمانی که یک معامله گر بازار بورس آشنایی مناسبی با انواع ریسک و مدلهای آن داشته باشد آنها را مورد استفاده قرار میدهد. با این کار خود به خود سودهای دوراز انتظار و غیرمنطقی از معاملات و خرید و فروش سهامش حذف خواهد شد. در نتیجه ی این امر شرایط نامناسبی که در قسمت قبلی ذکر شد برای معامله گر به وجود نمیآید. در واقع لذتی که از سود کسب شدهی خود میبرد، لذتی منطقی و متعادل و قابل انتظار است. چرا که سودش نیز منطقی و مناسب بوده است.
این موضوع جلوی ورود هیجان و احساسات شدید، در واقع همان ترس و اشتیاق در معامله گری فرد را خواهد گرفت. از طرف دیگر مدیریت ریسک چارچوب خاصی را از نظر تعداد و حجم معاملات برای ما به وجود میآورد. کم کم و در دراز مدت به ما کمک میکند که بر هیجان و احساسات خود در معاملات خود غلبه کرده و کنترل بیشتری روی خود پیدا کنیم تا هیچگاه دچار اعتیاد در معامله گری نشویم.
نتیجه گیری
گاها خرید و فروش سهام بورس و معامله گری فارغ از زیان های بسیار آن است. این موضوع مصداق بارز اعتیاد به تریدینگ (خرید و فروش سهام بورس) محسوب میشود. این رفتار باعث از دست رفتن سرمایه معالمه گران خواهد شد و چنین وضعیتی بسیار خطرناک است. البته که گاهی این امکان وجود دارد در معاملات اشتباه به وجود بیاید و ضرری نیز برای معامله گر به همراه داشته باشد. اما نباید این اشتباهات تکرار و ضرر کردن برای ما عادی شود.
برای مقابله با این مشکل معامله گر بازار بورس باید مدیریت ریسک را در معاملات خود رعایت کند. همچنین با شناخت ریشه ترس و اشتیاق در معامله گری خود، بتواند از بروز ترس و اشتیاق جلوگیری نماید. علاوه بر این باید مسئولیت پذیر باشد و مسئولیت خرید و فروش سهام را خود به عهده بگیرد. لازمهی این مسئولیت پذیزی این است که معامله گر با شرکت در کلاس های آموزش سرمایه گذاری در بورس، صفر تا صد بورس و نحوه خرید و فروش و تحلیل سهام را آموزش ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید