تخصیص ارز دولتی برای کالاهای اساسی فسادزا و ضد تولید داخلی است
دکتر علی سعدوندی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، گفت: اگر ریشه تورم درست شناخته شود میتوان در رابطه با مداوای آن اقدامات لازم صورت پذیرد. تورم را نظام بانکهای تجاری به وجود میآورند. وقتی دولت کسری بودجه پیدا کند یا به طور مستقیم به سراغ بانکها میرود و استقراض میکند یا متوسل میشود به پول پر قدرت بانک مرکزی که آن هم باز موجب تورم میشود.
وی در ادامه گفت: پولی که دولت از بانکها استقراض میکند هیچ وقت بازپرداخت نمیشود. این پول به نقدینگی و پس از آن به تورم تبدیل میشود. تورم قدرت خرید همه اقشار جامعه را کاهش و نابرابری را افزایش میدهد. حال اگر درآمدهای دولت به هر طریقی بالا رود باعث جبران کسری بودجه و کاهش تورم میشود. افزایش قیمت ارز و تک نرخی کردن آن یک سیاست ضد تورمی است. اما اینکه چرا دولت بر خلاف سیاستهای ضد تورمی عمل نمیکند به این دلیل است که متاسفانه دولت فعلی اصلا اعتقادی به اقتصاددانها و نظرات کارشناسی ندارد و ضمنا منافع رانتی بسیاری از افراد در گرو ایجاد تورم است.
سعدوندی در رابطه با اعطای ارز دولتی (۴۲۰۰ تومانی) به واردکنندگان گفت: در حال حاضر دولت قرار است بیش از ۱۰ میلیارد دلار به واردکنندگان کالاهای اساسی تخصیص دهد. این موضوع باعث میشود که ثروت واردکنندگان چند برابر شود. برای مثال ثروت واردکنندگان کنجاله سویا افزایش پیدا میکند زیرا این واردکنندگان انحصار و رانت دارند و دولت هم بنا ندارد جلوی این رانتها را بگیرد.
دیدگاهتان را بنویسید