بررسی تاثیر بودجه 1400 بر بازارهای مالی

بررسی بودجه 1400 و اهمیت تحلیل آن در بازار سرمایه
بررسی اثر بودجه 1400 بر بازارهای مالی
گفتگوی دکتر علی سعدوندی با برنامه تحلیل برتر
دکتر سعدوندی استاد مدیریت ریسک و اقتصاد کلان در پاسخ به تاثیر بودجه 1400 بر بازارهای مالی ایران با توجه به اینکه در گذشته برخی از سهامداران حرفهای به بودجه توجه داشتند که پی ببرند دولت در چه صنایعی میخواهد سرمایهگذاری کند و بودجه 1400 با فروش تعداد بشکه نفت 2 میلیون سیصد هزار بسته شده است که از آیتمهای قابل توجه بودجه 1400 است و افق احتمالا خوبی را در صنایع پالایشی، شیمیایی و پتروشیمیها ایجاد میکند گفت:درباره بودجه 1400 در ابتدا این مسئله را عرض کنم که در تحلیل نوسانات قیمت سهام، معمولا 50 درصد سهم را به تحلیل به شرایط اقتصاد کلان میدهند، یعنی اگر فردی حتی تحلیل صنعت و تحلیل شرکتها را به درستی انجام ندهد، همین که از فرایند و روند اقتصاد کلان در سال آینده اطلاع کسب کند و بر این اساس استراتژی سرمایهگذاری بریزد اتفاقا بهتر میتواند موفقیت کسب کند نسبت به فردی که بهصورت خیلی جزئی در بازار حضور دارد و نظارت دارد.
بنابراین مهمترین تحلیل در سرمایهگذاری تحلیل اقتصاد کلان است. در تحلیل اقتصاد کلان مهمترین راهی که شما میتوانید سال آینده را تا حدی پیشبینی کنید، مسئله بودجه است.
بودجه 1400 بودجه مهمی شده است، چراکه بودجه سال 1400 به شدت انبساطی است. آقای دکتر نوبخت، ریاست محترم سازمان برنامه بودجه به این مسئله اشاره داشتند که سیاست دولت این بوده که سیاست بودجهای انبساطی [1] داشته باشند، هرچند که در کنار آن اعلام کردند سیاست پولی انقباضی [2] باشد. اما ما تناقضهایی در بودجه میبینیم که معلوم نیست کدام روند در مجلس تصویب بشود.
من سناریوهای مختلف را خدمت شما عرض میکنم و بینندگان عزیز با پیگیری اخبار بودجه در نهایت متوجه خواهند شد که روند اقتصاد ایران در سال 1400 چگونه خواهد بود. اما پیش از آن یک نکتهای را اضافه میکنم.
بیشتر بخوانید: مدیریت سرمایه
اثر 50 ساله بیماری هلندی بر بودجه
اقتصاد ایران طولانیترین دوره تورمی را در طول تاریخ بشریت به اثبات رسانده، ما تنها کشوری هستیم که 50 سال متوالی تورم داشتیم. این به دلیل یک نوع سیاست بودجهای است که از قبل از انقلاب، از ابتدای دهه 1350 شروع شده و تا امروز بدون وقفه ادامه پیدا کرد، ما این سیاست بودجهای را تحت عنوان بیماری هلندی [3] یا صنعتزدایی در اقتصاد میشناسیم. روند صنعتزدایی بعد از تحریم از سال 1398 به تدریج متوقف شد، شما ملاحظه میفرمایید علیرغم بحران کرونا و تاثیرات شدید آن در سرتاسر دنیا بر روی تولیدات صنعتی و رشد اقتصادی کشورها، اما وضعیت اقتصاد ایران علیرغم تحریم و بحران کرونا خیلی بد نبوده است. دلیل آن است که بیماری هلندی بعد از 50 سال از سال 1398 تا حدی متوقف شد.
بیشتر بخوانید: تغییر کارگزار ناظر
برای آشنایی با مفاهیم تورم، تولید ناخالص داخلی (GDP)، اشتغال و نرخ بیکاری، منحنی فیلیپس، مدل ماندل-فلیمینگ، رژیمهای نرخ بهره، بدهی دولت و کسری بودجه با کلیک روی دکمه زیر از ۱۰% تخفیف بیشتر برای ثبتنام استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: نسبت P/E
برای فراگیری فرآیند ثروتآفرینی جهت کسب پول بیشتر در آینده با استفاده از اصولی که سرمایهگذاران بزرگ مانند وارن بافت، بنجامین گراهام، فیلیپ فیشر و … در سرمایهگذاری به کار بردهاند، با کلیک روی دکمه زیر از ۱۰% تخفیف بیشتر برای ثبتنام استفاده کنید.
Related Posts

20 فروردین 1404

29 بهمن 1403
دیدگاهتان را بنویسید