سیاست های حمایتی از اقشار آسیب پذیر

سیاست های حمایتی و یارانه نقدی
سیاست های حمایتی اشتباه مجلس
علی سعدوندی، استاد بانکداری و اقتصاد کلان در گفتوگو با کیهان اظهار داشت: مجلس با اینکه به معیشت افراد آسیب پذیر توجه دارد، حساسیتی نسبت به پولیسازی کسری بودجه [1] ندارد، در حالی که از محل پول پرقدرت بانک مرکزی هر کاری بکنیم، به زیان اقشار آسیبپذیر عمل کردهایم، چون نتیجه آن افزایش تورم است. این نوع حمایت مجلس از افراد آسیبپذیر به صلاح نیست.
بیشتر بخوانید: تحلیل بنیادی فارکس
اهمیت پرداخت یارانه نقدی در سیاست های حمایتی
وی افزود: از سوی دیگر، جهان به سمت هدفمندی یارانهها و پرداخت یارانههای نقدی میرود، بنابراین این یارانه اگر از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی [2] باشد، می تواند طرح خوبی باشد. در شرایط اقتصادی کشور که طی چند سال گذشته به دلیل تحریم و سیاستهای اشتباه حتی دهک دهم درآمدی هم دچار کسری درآمد شده، حالا قرار است به 60 میلیون نفر یارانه پرداخت شود و 25 میلیون نفر حذف میشوند، این یعنی افرادی که این طرح را تدوین کردهاند، با وضعیت معیشتی دهکهای درآمدی کشور آشنا نیستند.
بیشتر بخوانید: آموزش بورس
برای تحلیل بنیادی فارکس – Forex Fundamental Analysis نیازمند توانایی تحلیل شاخصهای اقتصادی و درک سیاستگذاری پولی هستید، با کلیک روی دکمه زیر از 10% تخفیف بیشتر برای ثبت نام استفاده کنید.
روش اشتباه تامین کسری بودجه
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه منابعی که برای این طرح درنظر گرفته شده (مانند مولدسازی داراییها)، واقعی نیست، گفت: دولت در سال جاری بین 200 تا 250 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد، مجلس باید فکری به حال این کسری بودجه کند، با اوراق هم که مخالف است، فقط روی افزایش مالیات مانور میدهند که در کوتاهمدت جوابگو نیست، اگر باشد هم به قیمت آسیب به تولید تمام میشود.
بیشتر بخوانید: ROE چیست؟
شکست سیاست های حمایتی با شعار مولدسازی
دکتر سعدوندی اضافه کرد: مولدسازی در کشور ما حتی در سطح پژوهش هم متوقف شده و مطلقا کاری در این زمینه تاکنون انجام نشده است، این حرفها که طرح معیشتی از ناحیه مولدسازی داراییها انجام می شود، صرفا شعار است و به این خاطر گفته میشود که پشت آقایان به پول پرقدرت بانک مرکزی گرم است. در حال حاضر به شدت به سمت شرایط تورمی میرویم. طرحهای مجلس تا به حال انتظارات از مجلس انقلابی را پوشش نداده است.
بیشتر بخوانید: نسبت حاشیه سود عملیاتی
آسیب به سیاست های حمایتی با تثبیت قیمت
وی پیشنهاد خود درباره حمایت مالی از مردم را این گونه توضیح داد: ارز 4200 تومانی که چیزی جز رانتپاشی و فساد نیست باید حذف شود، این ارز یکی از دلایل افزایش قیمت دلار نیز هست، چراکه وقتی بخشی از بازار را سرکوب میکنیم، بخش دیگر جهش (اورشوت) میکند. به طور کلی سیاستهای تثبیت قیمتی [3] موثر نیستند و فقط منابع دولت را تخلیه میکنند. در همین نمونه، میبینیم که تولید کالاهای اساسی در کشور متوقف شد چون صرفه ندارد. آیا مسئولان به دنبال بحران بودند یا کنترل بحران؟ به نظر من بهترین راهکار این است که همه یارانه ها هدفمند شود و از عواید حاصل از هدفمندی به صورت یارانه نقدی به طور یکسان و بین همه مردم توزیع شود.
بیشتر بخوانید: آموزش کدال
بیشتر بخوانید: نسبت P/E
برای آشنایی با سرفصلهای چگونگی کارکرد بازار، بازارها و رفاه اقتصادی، اقتصاد بخش عمومی، اقتصاد بازار کار و رفتار بنگاه و سازماندهی صنعتی – Industrial Organization با کلیک روی دکمه زیر از ۱۰% تخفیف بیشتر برای ثبتنام استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید