کانال های نزولی و صعودی را چگونه بشناسیم؟

کانال های نزولی و صعودی را چگونه تشخیص دهیم؟
لازمه هر معامله گر فعال در بازار های سرمایه داشتن اطلاعات کاملی از انواع تعریف ها است. دانستن کانال های نزولی و صعودی یکی از لازمه های ورود و معامله در بازار است. همانطور که مطلع هستید حرکتها در تحلیل تکنیکال و مشخص کردن محدودههای حمایت و مقاومت، نقش مهمی دارد. در این مطلب قصد ما این است تا از روند کمی فراتر برویم و برای نمودار قیمت، محدودهٔ کاربردیتری مشخص نماییم تا به وسیله این ابزار معامله را آسانتر کنیم. کانالهای قیمت همانند روند، دید دقیقتری در تحلیل تکنیکال به ما میدهند. در ادامه مقاله نکات بیشتری درباره ی کانال های نزولی و صعودی به شما خواهیم داد.
رسم یک کانال چه زمانی مجاز است؟
هر سهام در طول مسیر خود، حرکتی از خود به نمایش می گذارد که میتواند روند اصلی نمودار را تشکیل دهد. الگوی کانال قیمتی قطعا باید در بین دو خط موازی قرار بگیرد در غیر این صورت رسم کانال معنایی نخواهد داشت. زمانی مجاز می باشید کانال مورد نظر را ترسم کنید که چهار نقطه مهم در روند را شناسایی کرده باشید و این چهار نقطه، تشکیل دو خط موازی که حرکت سهام را مشخص میکند، بدهد.به طور کلی دو نقطه از سقفهای قیمتی و دو نقطه از کفهای قیمتی برای ترسیم کانال ضروری می باشد. سقفهای قیمتی، خط روند بالایی و اصطلاحاً ناحیه مقاومتی را تشکیل داده و دو نقطه کف قیمتی، خط روند پایینی و معمولا ناحیه حمایتی سهم را تشکیل خواهد داد. به عبارتی تا وقتی که این چهار نقطه تشکیل خط روند ندهد، مجاز به رسم کانال در نمودار نحواهیم بود.

شکست کانال های نزولی و صعودی
کانالها با اینکه بسیار شبیه مبحث روند میباشند. اما با شکسته شدن آنها نکته تازهای از تحلیل تکنیکال باز میشود. اما جدا از مبحث الگوها، میتوان با کمک گرفتن ازشکست کانالهای قیمت آسانتر از قبل معامله کرد. با توجه به این که، زمانی که سهام از کانال به طرف بالا خارج می گردد، حرکت صعودی می باشد و هدف قیمتی آن بهاندازه عرض کانال است و هنگامی که سهم از کانال قیمت به سمت پایین اوت شود، هدف قیمتی به سمت پایین و بهاندازه عرض کانال تغییر میکند.
نکتههای مهم در مورد ترسیم کانال های نزولی و صعودی
- وقتی یک کانال را رسم میکنیم، هر دو خط روند باید موازی یکدیگر باشند.
- به بیان کلیتر کف کانال روند “منطقه خرید” و سقف کانال روند “منطقه فروش” در نظر می گیرند.
- به هیچ عنوان سعی نکنید قیمت را به کانالهایی که ترسیم کردهاید، بخورانید!
- وقتی که دو خط کانال با هم زاویه داشته باشند دیگر یک کانال ایده آل نخواهد بود و میتواند منجر به معاملات بد شود و هنگامی که چنین اتفاقی رخ میدهد، این الگوی نمودار دیگر یک کانال روند نخواهد بود بلکه یک مثلث است. با این وجود، لازم نیست کانالهای روند کاملاً موازی داشته باشند. همانگونه که ۱۰۰٪ حرکات قیمتی نباید در داخل کانال اتفاق بیوفتد.
- یک اشتباه رایج که بسیاری از معامله گران انجام میدهند این است که فقط به دنبال الگوهای قیمتی دقیقآ مشابه تعاریف کتابی هستند! آنها اطلاعات مهمی که حرکات قیمت در خود نشان میدهد را از دست میدهند و چشم خود را بر روی سایر نشانههای مهم بستهاند.
درک کانال صعودی
حرکت همواره داخل این دو خط موازی قطعاً نخواهد بود. و نواحی حمایتی و مقاومتی بیرون از این خطوط شکل میگیرد. که معاملهگرها از این حمایتها و مقاومتها میتوانند برای قرار دادن حدضرر و حد سود استفاده کنند. شکسته شدن خط سقف کانال صعودی میتواند نشانه ادامه دار شدن روند صعودی باشد. و شکستن خط کف کانال به پایین میتواند نشانه تغییر در روند باشد.

ترید با کانال صعودی
حمایت و مقاومت: معاملهگرها میتوانند زمانی که قیمت به کف کانال رسید پوزیشن خرید بگیرند و پوزیشن خرید خود را زمانی که قیمت به بالای کانال رسید ببندند. حدضرر باید کمی زیر خط کف کانال، در نقطهای که پوزیشن خرید بازشده است قرار بگیرد تا در صورت عکس شدن روند از ضرر زیاد جلوگیری شود. معاملهگرهایی که از این استراتژی بهره میبرند باید مطمئن شوند که فاصله بین کف و سقف کانال بهاندازهٔ کافی است و نسبت سود به ضرر خیلی بیشتر باشد.
شکست سقف کانال به بالا: معامله گرها میتوانند هنگامی که قیمت سقف کانال رو به بالا شکست وارد پوزیشن خرید شوند. بهتر است که از اندیکاتورهای دیگر تأیید شکست بگیریم. برای مثال، معاملهگرمیتواند شکست سقف کانال را برای وارد شدن به پوزیشن خرید مدنظر قرار دهد که با افزایش قوی در حجم همراه خواهد بود و اینکه مقاومت قوی در تایم فریم بالا برای بالا رفتن قیمت نباشد.
شکست کف کانال به پایین: قبل از اینکه معامله گر در کف کانال صعودی در زمان شکسته شدن پوزیشن فروش باز کند. باید دنبال نشانههای ضعیف شدن روند باشد. اگر نمودار بارها در رسیدن به سقف کانال ناکام مانده باشد. یک هشدار اولیه و مهم برای ضعیف بودن روند صعودی میباشد. همچنین معاملهگر باید به دنبال واگرایی بین اندیکاتوری همانند rsi و قیمت باشد. بهعنوان نمونه اگر قیمت در حال ساخت قلههای بالارونده بوداما rsi در حال ایجاد قلههای پایینرونده، این میتواند نشانهٔ ضعیف شدن حرکت صعودی باشد و اینکه این صعود احتمالاً متوقف شود.
درک کانال نزولی
تصویری که در این قسمت نمایان است مربوط به یک روند نزولی میباشد. مطابق با اصول رسم کانال در تحلیل تکنیکال، سقفها و کفها به هم اتصال پیدا کردهاند. مجدداً مشاهده میکنید که در این کانال چندین برخورد داریم که اعتبار کانال را نشان خواهد داد. معمولاً در روندهای نزولی توصیه به خرید سهم نمیشود. اما میتوان در کف کانال خرید نمود و در سقف کانال دارایی را به فروخت. این مسئله به استراتژی معاملاتی شما بستگی خواهد داشت.

ترید با کانال نزولی
پس از ترسم کانال نزولی برای یک نمودار قیمت – زمان، انتظار داریم که نمودار در بین سقف کانال و کف کانال بماند و از آنها خارج نگردد. توجه کنید که قیمت به صورت دائمی در کانال نزولی نمیماند و بالاخره از آن خارج میشود. زمانی که قیمت به کف کانال نزولی رسید، انتظار میرود که قیمت دوباره افزایش یابد و درکانال نزولی به حرکت خود ادامه دهد. و همچنین در صورت رسیدن نمودار قیمت به سقف کانال نزولی این انتظار میرود.که قیمت کاهش داشته باشد و در کانال نزولی باقی بماند.
در ویکی پدیا بیشتر بخوانید.
بیشتر بخوانید:بازار فرا بورس چیست؟
کانال افقی
کانال افقی که کانال رنج هم به آن میگویند. محدوده معاملاتی میباشد که بین خطوط حمایت و مقاومت قرار دارد. همانطور که در زیر مشاهده می کنید. برای رسم کردن یک کانال افقی، باید مراحلی شبیه دو نوع قبلی را دنبال کنیم، اما در اینجا میتوان انتخاب کرد که کدام طرف را میتوان شروع کرد. میتوانیم خط روند خود را پایین یا بالاتراز قیمت رسم کنیم. دقیقاً شبیه اتفاقی که در خطوط حمایت و مقاومت رخ میدهد.

1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.